Όταν ο Μαϊκόν έριξε δυο τέρματα για χάρη του Μουρίνιο και πήρε άδεια για διακοπές!

Γενικότερα πολλές τρελές ιστορίες συνοδεύουν τα αποδυτήρια του Μουρίνιο στην μέχρι τώρα καριέρα του ως προπονητής. Μια απ’ αυτές που ξεχωρίζει ήταν όταν βρισκόταν ως κόουτς στην Ίντερ.

Ο Μουρίνιο είχε να διαχειριστεί διαφόρων ειδών προσωπικότητες στο σύλλογο, μια απ’ αυτές που ήταν έντονη και θα λέγαμε κλασική βραζιλιάνικη ήταν αυτή του Μαϊκόν. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε κάποτε σε ένα περιστατικό που αντιμετώπισε με τον συγκεκριμένο παίκτη.

«Μου είχαν πει ότι στον προτελευταίο αγώνα πριν τα Χριστούγεννα ο Μαικον συμπληρώνει πάντα 5 κίτρινες κάρτες για να τιμωρηθεί και να φύγει διακοπές στην Βραζιλία νωρίτερα. Πριν από το συγκεκριμένο ματς στην Σιένα είχε 4 και πίστεψα ότι ήταν αλήθεια. Του είπα: Πρόσεξε, αν πάρεις κίτρινη δεν πρόκειται να φύγεις νωρίτερα διακοπές. Μου απάντησε αν βάλω και ένα γκολ; Και επειδή ήξερα ότι μπορούσε να βάλει ένα, του είπα θα φύγεις αν βάλεις 2.

Σκοράρει ένα γκολ, το ματς είναι στο 1-1 και στο 80’ βάζει και δεύτερο γκολ και δίνει την νίκη. Έφυγε στην κερκίδα, έβγαλε και την φανέλα, πήρε την κάρτα, έφυγε νωρίτερα για Βραζιλία και του έδωσα και λίγες έξτρα μέρες!»