Όταν ο Πατρίς Εβρά ζητιάνευε και έκλεβε φαγητό για να ζήσει

Τον Πατρίς Εβρά τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε ως ποδοσφιαριστή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί εποχής Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ωστόσο, κανείς μας δεν θα φαναταζόταν ότι ο εμβληματικός Γάλλος ακραίος αμυντικός πέρασε πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια.

Ο Εβρά, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το καλοκαίρι του 2019, προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις με άρθρο του στο “The Players Tribune” για τις τεράστιες δυσκολίες που βίωσε όταν ήταν μικρός. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε φτάσει στο σημείο μέχρι και να κλέβει φαγητό ή να ζητιανεύει για να μπορεί να επιβιώσει.

«Μεγάλωσα σε ένα χωριό στα περίχωρα του Παρισιού, μαζί με τους γονείς μου και μερικά από τα αδέρφια μου. Ο πατέρας μου ήταν πρεσβευτής και έτσι φύγαμε από τη Σενεγάλη, όπου γεννήθηκα, για τις Βρυξέλλες, πριν εγκατασταθούμε στη Γαλλία. Όταν ήμουν 10 ετών, ο πατέρας μου χώρισε τη μητέρα μου. Μοιραζόμουν ένα στρώμα με δύο αδέρφια μου. Όταν υπήρχε φαγητό, έπρεπε να τρέξεις για να πάρεις το μερίδιό σου.

Μερικά από τα αδέρφια μου βρήκαν δουλειά, αλλά έφυγαν και πήγαν να ζήσουν άλλου, εκεί που εργάζονταν. Τότε μείναμε , η μητέρα μου, η μικρότερη αδερφή μου και εγώ. Έπρεπε να βγω στους δρόμους. Όταν μεγαλώνεις σε μια περιοχή επικίνδυνη , που γίνονται φόνοι, δεν έχει σημασία ποιος είσαι, κάνεις ό,τι μπορείς για να επιβιώσεις. Πολέμησα πολύ. Έκλεψα φαγητό, ρούχα, βιντεοπαιχνίδια. Καθόμουν έξω από τα καταστήματα ζητώντας χρήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.