Allianz Arena – Μπάγερν Μονάχου: Το Βαυαρικό κομψοτέχνημα

Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει «βαλίτσες» για το επιβλητικό «Allianz Arena» της Μπάγερν Μονάχου.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σταδίου στο Μόναχο

Το «Allianz Arena» ξεκίνησε να χτίζεται τον Οκτώβριο του 2002, ενώ τρία μόλις χρόνια αργότερα ήταν πανέτοιμο να ανοίξει τις πύλες του. Το νέο στάδιο της πόλης εγκαινιάστηκε στις 30 Μαΐου 2005. Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η αυστριακή κατασκευαστική εταιρία Alpine Holding και το κόστος ανέγερσής του έφτασε τα 286 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η πόλη και το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας δαπάνησαν άλλα 210 εκατομμύρια ευρώ για βελτιώσεις των υποδομών της περιοχής.

Επειδή το κόστος κατασκευής ήταν υψηλό, διενεργήθηκε τοπικό δημοψήφισμα για την κατασκευή του νέου σταδίου εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, στο οποίο η πλειοψηφία των κατοίκων του Μονάχου τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του νέου σταδίου. Εναλλακτική αποτελούσε η ανακαίνιση και τροποποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου (μέχρι τότε έδρας της Μπάγερν Μονάχου), όμως ο αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού σταδίου αντιτέθηκε στην ανακαίνιση κάνοντας χρήση του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας στα αρχιτεκτονικά σχέδια του σταδίου και επομένως κατέστη αναγκαία η κατασκευή ενός νέου σταδίου.

Η προσωρινή συγκατοίκηση, ο όμιλος Allianz και τα διαφορετικά ονόματα

Το «Allianz Arena» στο Μόναχο χρησιμοποιούσαν αρχικά οι δυο ομάδες της πόλης, η πολυπρωταθλήτρια Γεμρμανίας, Μπάγερν Μονάχου και η λιγότερο γνωστή – πλην μεν ιστορική, TSV Μόναχο 1860. Αν και η Μόναχο 1860 είχε το 2005, το 50% της ιδιοκτησίας, τον Απρίλιο του 2006 αναγκάστηκε να πουλήσει το ποσοστό της στην Μπάγερν για να μη χρεοκοπήσει. Μάλιστα, από το 2017-2018 μετά και την μετακόμιση της Μόναχο 1860 πίσω στο «Grünwalder Stadion», άρχισαν οι εργασίες για να βαφτούν οι γκρίζες κερκίδες του σταδίου στα χρώματα της Μπάγερν. Πλέον τα στάδιο είναι ολοκληρωτικά… κόκκινο και με την μια εξέδρα να έχει γραμμένο το βαυαρικό μότο της ομάδας: «Mia san mia» (σ.σ «Είμαστε αυτοί που είμαστε» στα ελληνικά. Κάτι αντίστοιχο με το «Mes que un club» της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου).

Το στάδιο όπως προδίδει το όνομά του, ανήκει στον όμιλο Allianz (ασφαλιστική εταιρία και εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών), ο οποίος κατέχει τα δικαιώματα ονομασίας του χώρου για 30 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, το στάδιο ήταν γνωστό ως «Στάδιο Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Μόναχο», ενώ η Μπάγερν είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα για το στάδιο κατά τη διεξαγωγή αγώνων του Champions League, αφού ούτε η UEFA επιτρέπει τη χρήση ονόματος χορηγού. Το γήπεδο είναι επίσης γνωστό με το προσωνύμιο «Schlauchboot» (φουσκωτό σκάφος), λόγω του σχήματός του.

Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με το μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης στην Ευρώπη

Το «Allianz Arena» είναι κατασκευασμένο από 2.874 διαφορετικές κυψέλες αέρα. Αυτές οι κυψέλες σχηματίζουν το εξωτερικό περίβλημα του γηπέδου που είναι κανονικά άσπρο. Ωστόσο, όταν αυτές οι κυψελίδες φωτίζονται το εξωτερικό του σταδίου παίρνει το χρώμα της γηπεδούχου ομάδας. Όταν δηλαδή, γηπεδούχος ήταν η Μόναχο 1860 αυτό γινόταν μπλε και αν παίζει αγώνα η εθνική Γερμανίας γίνεται άσπρο. Φυσικά, η Αρένα πλέον είναι σχεδόν πάντα κατακόκκινη λόγω της Μπάγερν.

Το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 71.137 θεατές, αλλά λόγω των κανονισμών της FIFA και της UEFA μειώνεται στους 67.812 θεατές στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Champions League και του Κυπέλλου UEFA. Η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου περιλαμβάνει 2.200 θέσεις VIP, 400 θέσεις για τον Τύπο, 106 σουίτες και 165 θέσεις για αναπηρικές πολυθρόνες. Υπάρχουν επίσης 550 τουαλέτες και 190 κάμερες παρακολούθησης.

Το στάδιο παρέχει πάντως, όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και χώρους εστίασης και αναψυχής. Εκεί βρίσκεται η μπουτίκ της Μπάγερν Μονάχου, καθώς και το μουσείο με τα τρόπαια της ομάδας, εμπορικά stands, εστιατόρια και fast food. Το «Allianz Arena» διέθετε επίσης τέσσερις αίθουσες αποδυτηρίων για τις ομάδες (δύο για τις γηπεδούχους ομάδες Μπάγερν και 1860 και δύο για τις αντιπάλους τους), τέσσερις αίθουσες για προπονητές και δύο για διαιτητές. Υπάρχουν επίσης δύο αίθουσες προπόνησης, 110 τετραγωνικά μέτρα η κάθε μία.

Το πιο αξιοσημείωτο που αφορά αυτό το στάδιο είναι ότι διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης στην Ευρώπη. Το τετραώροφο κτίριο έχει χωρητικότητα 9.800 θέσεων για αυτοκίνητα. Επιπλέον, διαθέτει άλλες 1.200 θέσεις για στάθμευση γύρω από το στάδιο, 350 θέσεις για λεωφορεία και 130 για άτομα με αναπηρίες!