Ντιέγκο Μαραντόνα: «Το χέρι του θεού» που ξεγέλασε τους πάντες!

«Το περίφημο χέρι του Θεού»

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων, είχε την υπογραφή του Ντιέγκο. Ήταν 22 Ιουνίου του 1986 όταν η μεγάλη Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα καλείται να αντιμετωπίσει την εθνική Αγγλίας στα προημητελικά του Μουντιάλ, σε ένα παιχνίδι που μέχρι σήμερα είναι αντικείμενο συζήτησης σε κάθε ποδοσφαιρική κουβέντα που γίνεται.


Διαβάστε επίσης: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα: Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου!


Ο λόγος; Ήταν η μέρα που ο Ντιέγκο «έβαλε το χέρι του θεού» όπως αργότερα παρομοιάστηκε, διότι σκόραρε με τέτοιο τρόπο που εκείνη τη στιγμή ξεγέλασε τους πάντες με τη περίτεχνη ενέργεια του, με πρώτο και καλύτερο το Τυνήσιο διαιτητή του αγώνα. Ούτε μέσα από το φακό και τις συνεχόμενες επαναλήψεις του τηλεοπτικού δέκτη δεν μπορούσες να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.. Μέχρι σήμερα δυσκολεύεσαι να διαπιστώσεις εάν υπήρχε παράβαση ή όχι αν δεν έχεις ακούσει ποτέ σου την ιστορία φυσικά..

Η περιβόητη φάση 

Ο «περίτεχνος» τρόπος που ο Ντιέγκο είχε σκοράρει έκανε τους πάντες να παραμιλούν σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φάσεις στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ιστορία είχε ως εξής: Το παιχνίδι ήταν στο 0-0 και ο Μαραντόνα ξεκίνησε μία από τις γνωστές του επελάσεις, οι κόντρες έφεραν την μπάλα στον Χοτζ αυτός προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά με στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα προς τον Σίλτον.

Ο Ντιέγκο κυνήγησε και παραδόξως κατάφερε να νικήσει στον αέρα τον κατά 20 πόντους ψηλότερο γκολκίπερ, που χρησιμοποίησε και τα χέρια του. Οι Άγγλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά ο Τυνήσιος διατητής είχε ήδη τρέξει προς τη σέντρα επικυρώνωντας το γκόλ… Ο Μαραντόνα στην αυτοβιογραφία του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γκόλ εκείνο, ενώ είχε γράψει:

«Παίξαμε εναντίον των Άγγλων έπειτα από έναν πόλεμο όπου τα παιδιά της Αργεντινής είχαν πάει να πολεμήσουν με πάνινα παπούτσια: αυτό, οι γονείς το διηγήθηκαν στα παιδιά τους, και τα παιδιά θα το διηγηθούν στα δικά τους. Πέρασαν τριάντα χρόνια και εξακολουθούν να το διηγούνται».