Ομόνοια-Απόλλων: Το επεισοδιακό ντέρμπι του 4-4 με πρωταγωνιστή τον Χατζηστεφάνου (vids)

Διαιτητικά λάθη συμβαίνουν και θα γίνονται πάντα (με ή χωρίς VAR και λοιπά βοηθήματα στους διαιτητές). Ωστόσο, κάποιοι αγώνες στιγματίζονται και μένουν στην ιστορία από αυτά τα διαιτητικά λάθη και εν τέλει τα αποτελέσματα αλλοιώνονται. Ένα τέτοιο ματς ήταν και το Ομόνοια-Απόλλων του 1992-1993. Ένα ματς επεισοδιακό που έληξε 4-4 μετά τις τραγικές παρεμβάσεις του διαιτητή, Στέφανου Χατζηστεφάνου.

Το παιχνίδι αυτό άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς για την Ομόνοια. Οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ με 4-2, όταν ο τότε προπονητής της Ομόνοιας αποφάσισε και έκανε αλλαγή τον Τζούριακ. Από τη στιγμή που έβγαλε τον παίκτη αυτόν άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα η απόδοση του Απόλλωνα. Κάπως έτσι ήρθε το 4-3. Ο Απόλλωνας ήταν ξανά στο παιχνίδι. Στο 87’ όμως ο Στέφανος Χατζηστεφάνου, υπέδειξε πέναλτι σε μια φάση όπου ο Τσολάκης πάτησε περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος σε μια «μονομαχία» με τον Σάκη.


Διαβάστε επίσης: Το Ομόνοια – Απόλλων του 1992 που λίγο έλειψε να έχει θύματα


Ακολούθησε ένταση στο γήπεδο, κόκκινες κάρτες, και μεγάλες αντιδράσεις απ’ την Ομόνοια καθώς θεωρούσαν πως δεν υπήρχε καμιά παράβαση. Σύμφωνα με τον διαιτητή του αγώνα υπήρξε παράβαση μιας και «ο Τσολάκης την κατέβασε, ο Σάκης πήγε τον μαρκάρει και εκεί που ο Τσολάκης θα περνούσε την μπάλα πάνω από τον Σάκη, αυτός έβαλε το πόδι του κάτω από το δικό του και του το χτύπησε. Για εμένα ήταν παράβαση».

Μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος εξαγριωμένος έσπασε δυο πόρτες και βρέθηκε μέσα στο γήπεδο. Ο Χατζηστεφάνου μαζί με ένα δημοσιογράφο (που δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο γιατί θα κινδύνευε σοβαρά η ζωή του), μπήκαν στα αποδυτήρια και έβαλαν τραπέζια πίσω απ’ τις πόρτες. Όμως οι οπαδοί κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια. Έπεσαν πέτρες, σίδερα, και έγινε ο κακός χαμός. Όταν ο διαιτητής χτυπήθηκε κάτω απ’ το μάτι από μια πέτρα, ένας οπαδός της Ομόνοιας φώναξε «εσκοτώσαμεν τον». Έτσι σε λίγα δευτερόλεπτα χάθηκαν όλοι…