Φαμπιάν Ο’ Νιλ: Ο ποδοσφαιριστής που σπατάλησε 14 εκατομμύρια σε γυναίκες και αλκοόλ

Ο Φαμπιάν Ο’ Νιλ, μπορεί να μην λέει πολλά σαν όνομα σε πολλούς. Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής, έγινε περισσότερο γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν υπέγραψε στην Κάλιαρι.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1996, οι «ροσομπλού» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου, ο οποίος ήταν 23 ετών τότε και ερχόταν από τη Νασιονάλ της πατρίδας του. Ο Ο’ Νιλ χρειάστηκε, όπως αναμενόταν, ένα διάστημα προσαρμογής στην Ιταλία, στάθηκε όμως άτυχος, αφού η ομάδα του υποβιβάστηκε στην πρώτη του σεζόν σε αυτή.

Ο Ουρουγουανός όμως δεν πτοήθηκε, δούλεψε και προσαρμόστηκε, βοηθώντας τους Σάρδους να επιστρέψουν άμεσα στη Serie A, με τον ίδιο να βελτιώνει όλο και περισσότερο τις εμφανίσεις του. Η τριετία 1997-2000, ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Φαμπιάν και οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές, ώστε να απασχολήσει τις μεγάλες ομάδες της χώρας.

Απ’ την Κάλιαρι, στην Γιούβε

Τελικά το καλοκαίρι του 2000 ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα. Η Γιουβέντους τα βρήκε σε όλα με την Κάλιαρι και έντυσε στα «μπιανκονέρο» τον Ουρουγουανό, ο οποίος ζούσε το όνειρο του.

«Στο Τορίνο ξέφυγα εντελώς. Θυμάμαι ότι στα πάρτι που διοργανώναμε οι παίκτες, έρχονταν όλες οι γυναίκες του θεάματος. Μοντέλα, παρουσιάστριες, ήταν όλες εκεί. Καταλαβαίνετε…», είχε δηλώσει ο ίδιος για να εξηγήσει τους λόγους που δεν κατάφερε να στεριώσει στην Γιουβέντους.

Μάλιστα, ο Ο’ Νιλ παρότι διέθετε ταλέντο, αποχώρησε απ’ την Γιούβε ένα μόλις χρόνο μετά την άφιξή του, αφού δεν κατάφερε να πείσει ότι είχε όλα όσα χρειάζονταν για να γίνει πρωταθλητής, να γίνει μεγάλος παίκτης, να παίξει σε ένα τέτοιο κλαμπ του υψηλότερου επιπέδου. Μετά τη Γιουβέντους ακολούθησαν δύο σύντομες θητείες σε Περούτζια και επιστροφή στην Κάλιαρι, με την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα και να τελειώνει άδοξα.

«Έβγαλα 14 εκατομμύρια ευρώ στην καριέρα μου και τα έχασα όλα σε αλκοόλ και σε γυναίκες», έχει εξηγήσει για το πώς κατέληξε να δουλεύει πλέον στο μαγαζί της κόρης ενός φίλου του για να βγάζει τα προς το ζην.

Ο Ο’ Νιλ παραδέχθηκε επίσης σε συνέντευξή του ότι το να είναι φτωχός δεν τον ενοχλεί, αφού μπορεί να ζήσει και έτσι, ωστόσο το μόνο που θέλει είναι να έχει έστω λίγα για να δίνει στα παιδιά του και να έχει να φάει κάτι.

«Έχασα πολλά λεφτά και η ευθύνη είναι μόνο δική μου. Δεν χρειαζόταν ψυχολόγος, χρειαζόταν απλά να έχω μυαλό. Τα προβλήματα, δυστυχώς, παραμένουν. Πρώτα είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, έκανα μια επέμβαση και δεν έπρεπε να πιώ για τρία χρόνια. Τελικά άντεξα μόλις ένα μήνα», συμπλήρωσε.