Ομόνοια: Η αποκάλυψη της χρονιάς έχει όνομα και επίθετο: Χάρης Μαυρίας!

Αν σας έλεγε κάποιος πέρσυ ότι ο φετινός σχεδιασμός της Ομόνοιας θα βασιζόταν (και) στο Χάρη Μαυρία τι θα λέγατε; Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, μάλλον τρελό θα τον έβγαζε…

Η μεταγγραφή που πέρασε απαρατήρητη..

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Η μεταγγραφή του Χάρη Μαυρία το προηγούμενο Γεννάρη στην Ομόνοια έγινε εν μέσω «μουρμούρας» αν θυμάστε καλά γιατί η περσινή Ομόνοια είχε τρομερή ανάγκη από παίκτες εγνωσμένης αξίας που θα βοηθούσαν την ομάδα να εξέλθει από την αγωνιστική κρίση που περνούσε. Ο Χάρης Μαυρίας τότε, δεν ήταν το «βαρύ» όνομα που θα περίμενε κάποιος να ακούσει στη μεταγγραφική περίοδο του Γεννάρη. Ο Μαυρίας λοιπόν αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έδειξε άσχημα στοιχεία στο τρόπο παιχνιδιού του. Όμως η πορεία της περσινής ομάδας και η συνεχής κριτική του κόσμου, εάν υπήρχε έστω και ένας που θα μπορούσε να ξεχωρίσει, τους έπερνε όλους το ποτάμι… Κάτι τέτοιο έγινε και στη περίπτωση του Χάρη Μαυρία.

Η απόφαση για παραμονή του Χάρη Μαυρία δικαίωσε Λάρκου και Μπέργκ

Όπως και να έχει, ο Μπέργκ σε συνεργασία με τον Νεόφυτο Λάρκου αποφάσισαν να κρατήσουν στην ομάδα το Μαυρία και η επιλογή τους μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Μαυρίας μέσα από τις οδηγίες του Μπέργκ αναγεννήθηκε και παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται αισθητά, διαψεύδοντας όλους όσους άσκησαν κριτική και στον ίδιο αλλά και στον Νεόφυτο Λάρκου που αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα.

Η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς απ’ τον ίδιο αλλά και πολύ καλή δουλειά από τον Μπέργκ ο οποίος πίστεψε στο Μαυρία ο οποίος με τη σειρά του τον δικαίωσε. Η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι φαίνεται στο γήπεδο, όχι μόνο στο πρόσωπο του Μαυρία αλλά και στη συνολική εικόνα της ομάδας. Ο Μαυρίας είναι πραγματικά ένα ακούραστο μηχανάκι στο δεξί άκρο της άμυνας, ανεβοκατεβαίνει σε όλη τη γραμμή, έχει γρήγορες επιστροφές όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο μπακ και πραγματικά στο προχθεσινό παιχνίδι απέναντι στη Πάφο έμοιαζε απροσπέλαστος..

Η προοπτική του στο μέλλον

Ας μην ξεχνάμε επίσης μία πολύ σημαντική παράμετρο, ότι ο Χάρης βρίσκεται σε εξαιρετική ηληκία (γεννημένος 21 Φεβρουαρίου 1994) , έχοντας πολλά ακόμα να προσφέρει στην Ομόνοια, όπως επίσης μπορεί να αποτελέσει σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα. Ο Χάρης έχει εξαιρετικές προοπτικές με βάση τα όσα είδαμε μέχρι στιγμής και η Ομόνοια πλέον νιώθει «ασφάλεια» και σιγουριά για το δεξί άκρο της άμυνας.