Λίβερπουλ: Γιατί η συμφωνία με την Nike θα αποφέρει 15 εκατομμύρια λιγότερα ετησίως;

Η Λίβερπουλ παρότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική πολυεθνική εταιρία της Nike σε ένα ποσό των τάξεως των 30 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο, τη στιγμή που η τρέχουσα συνεργασία με την New Balance βάζει στα ταμεία του συλλόγου 45 εκατομμύρια ανά έτος, είχε εγείρει πολλά ερωτήματα αρχικά.

Ο λόγος πίσω από την «υποχώρηση» της Λίβερπουλ, έχει να κάνει με το γεγονός που τους θέλει να καρπώνονται ένα επιπλέον 20% από τις πωλήσεις των εμφανίσεων, παράγοντας που επιτρέπει στους διοικούντες το κλαμπ να πιστεύουν πως θα οδηγήσει σε έσοδα κοντά στα 75 εκατομμύρια που λαμβάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το αντίστοιχο συμβόλαιό της με την Adidas.

Η New Balance ωστόσο συνεχίζει την προσπάθεια «μπλοκαρίσματος» του deal με την Νike (σ.σ. τίθεται σε ισχύ το καλοκαίρι του 2020), μέσω της δικαστικής οδού, διότι οι άνθρωποι της εταιρίας ισχυρίζονται πως έχουν «ματσάρει» την πρόταση της Nike, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά σε παρεμβάσεις τρίτων, με βάση τους όρους της συμφωνίας τους «κόκκινους».