Ο Μαραντόνα είναι επίσης άνθρωπος!

98
Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Αρκετοί μηδένισαν ένα «Θρύλο» (όπως ήταν, είναι και θα είναι ο Μαραντόνα) του ποδοσφαίρου. Και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτόν και το τι άνθρωπος είναι. Ναρκομανής, πρεζόνι, που όσο βγαίνει δημόσια ξεφτιλίζεται, που δεν αξίζει μια και πολλά. Όλα έχουν τη δική τους αλήθεια, όμως πριν ξεκινήσει ο καθένας τις δικές του αναλύσεις, καλό είναι να δει και λίγο μια διαφορετική οπτική.

Και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Ο Μαραντόνα έχει χίλια λάθη και όλα όσα ειπώθηκαν έχουν μια δόση αλήθειας

Αλλά η διαφορετική οπτική μιλά για ένα άνθρωπο ο οποίος έχει πρόβλημα. Έπεσε στα ναρκωτικά και η εξάρτηση (κάθε είδος) είναι κάτι σαν μια ασθένεια. Χρειάζεσαι βοήθεια για να την ξεπεράσεις. Πρέπει να έχεις τα σωστά άτομα δίπλα σου που να ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα και όχι καιροσκοπικά.

Απ’ την Ιταλική μαφία, στον Κάρλος Μένεμ (πρόεδρος της Αργεντινής), τους δήθεν γνωστούς φίλους και τα ΜΜΕ ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά. Ο Κάρλος Μένεμ είχε χρησιμοποιήσει τον Μαραντόνα όσο κανένας άλλος. Ήταν μια περίοδος γεμάτη σκάνδαλα στην Αργεντινή. Η κυβέρνηση μέρα με την μέρα έχανε τη δύναμη της. Τα σκάνδαλα έβλεπα τα φώτα της δημοσιότητες το ένα μετά το άλλο. Διαφθορά και η πανωλεθρία στα Φόκλαντς.

Ο Μένεμ λοιπόν διατυμπάνιζε δημόσια πως κανείς δεν πρέπει να καταδικάσει τον Μαραντόνα

Οι φήμες δεν είναι σωστό να ακούγονται και όσο πληθαίνουν κρύβουν μέσα τους ανακρίβειες. Συκοφαντίες που ήθελαν να πλήξουν τον «φίλο» του τον Μαραντόνα. Αυτά έλεγε δημόσια όμως πίσω απ’ τις κάμερες ο στόχος ήταν ένας. Τα φώτα της δημοσιότητας και η κοινή γνώμη έπρεπε να ασχοληθεί με τον «Θρύλο» της Αργεντινής και αν αποφορτίσει την θέση του με όλα αυτά τα σκάνδαλα.

Ο Μένεμ έδωσε εντολή σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, τους οποίους μάλιστα πλήρωσε 2.000 δολάρια, ώστε να στήσουν καρτέρι στην απέναντι πολυκατοικία από αυτήν του Μαραντόνα και να περιμένουν. Ενώ αυτοί ήταν απέναντι και περίμεναν η αστυνομία έκανε έφοδο στο χώρο που βρισκόταν ο Μαραντόνα. Ήταν μαζί με δυο «φίλους» του, μεθυσμένοι και είχαν 50 γραμμάρια κοκαΐνης μαζί τους. Ο στόχος είχε επιτευχθεί για τον Μένεμ. Όλοι στην Αργεντινή είχαν ως μόνιμο θέμα συζήτησης τον Μαραντόνα και τα σκάνδαλα έπεσαν στα «ομαλά». Όχι μόνο στην Αργεντινή αλλά γενικότερα όλος ο πλανήτης μίλαγε γι’ αυτό.

Σίγουρα όπως έγραψα και στην αρχή ο Μαραντόνα έχει όλα τα στραβά. Έχει χάσει το παιχνίδι και τα λάθη του αμέτρητα. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο πέραν από ένα αβοήθητο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που έπεσε θύμα του ταλέντου του και της ελίτ του πλανήτη. Ένα άνθρωπο που κανείς δεν νοιάστηκε πραγματικά γι’ αυτόν.