Ο «θρυλικός» πανηγυρισμός του Καντονά και η αληθινή αιτία (vid)

127

Ήταν 21 Δεκεμβρίου 1996, όταν η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ αντιμετώπιζε την Σάντερλαντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Τότε ο Έρικ Καντονα ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στο γήπεδο. Με μια πανέμορφη λόμπα έγραψε το τελικό 5-0. Ήταν ένα τέρμα το οποίο έμεινε στην ιστορία για τον πανηγυρισμό του Γάλλου.

Με το που σκόραρε έμεινε στη θέση του και γύρισε 360 μοίρες για να τον απολαύσει το κοινό, ή τουλάχιστον, αυτό έγινε στην τελική. Ο αρχικός του στόχος όμως ήταν άλλος και αυτός δεν ήταν άλλος απ’ το να μπει στο στο μάτι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τον λόγο τον εξήγησε ο ίδιος μερικέ χρόνια αργότερα.

«Πριν από εκείνο το παιχνίδι, είχα πάει να χαιρετήσω τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ, τον Πέρες, αφού είχαμε βρεθεί μαζί στην εθνική ομάδα. Πήγα να του δώσω το χέρι κι εκείνος δεν ήθελε ούτε να μου μιλήσει ούτε να μου δώσει το χέρι. Όταν πέτυχα το γκολ με τρόπο εξευτελιστικό για τον τερματοφύλακα, πανηγύρισα έτσι και γύρισα το σώμα μου για να με δει από κάθε πλευρά, αφού ήθελα να του μπω στο μάτι… Έπειτα απλά απόλαυσα την ενέργεια των οπαδών μας», είχε αναφέρει μερικά χρόνια μετά από εκείνο το γκολ ο Καντονά.