Μάριος Νεοφύτου ο τελευταίος κορυφαίος Κύπριος σκόρερ!

432

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετούς κύπριους επιθετικούς να ματώνουν τα αντίπαλα δίκτυα με τρομερή συχνότητα

Παίκτες που είχαν την αίσθηση του γκολ και πυροβολούσαν τόσο γρήγορα, όσο και ο Λούκι Λουκ που ήταν πιο γρήγορος και απ’ την σκιά του. Ποιο να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Ανδρέα Στυλιανού, τον Πανίκο Ευθυμιάδη ή τον τεράστιο Σωτήρη Καϊάφα (αναδείχθηκε 8 φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μας).

Τα τελευταία όμως χρόνια και παρά το γεγονός πως υπήρξαν μεγάλοι Κύπριοι επιθετικοί, δεν βλέπουμε Κύπριο πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα μας. Βέβαια υπάρχει και εξήγηση, μιας και ο Κωνσταντίνου, ο Οκκάς, ο Γιασεμάκης, και τελευταίος ο Πιέρος Σωτηρίου, πέρασαν ή περνούν τα καλύτερα τους χρόνια στο εξωτερικό.


Διαβάστε επίσης: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΪΑΦΑΣ: Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑ…ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ!


Ο τελευταίος Κύπριος που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας, ήταν ο Μάριος Νεοφύτου στο μακρινό 2002-03. Τότε ο μεγάλος Κύπριος στράικερ αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Είχε πετύχει ούτε λίγο, ούτε πολύ 33 τέρματα. Μάλιστα μόλις δυο ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πετύχουν περισσότερα τέρματα σε μια σεζόν. Αυτοί ήταν ο Σωτήρης Καϊάφας (39 τέρματα το 1975-76 και 44 1976-77) και ο Ράινερ Ράουφμαν (42 τέρματα το 1997-98, 35 τέρματα 1998-99 και 34 τέρματα 1999-00).