Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ψάχνοντας τον Αλέξις

78

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσγειώθηκε κάπως απότομα απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League. Κάποτε θα γινόταν και αυτό, μιας και η ομάδα έχει κάποιες αδυναμίες. Υπάρχουν σημεία μικρά μικρά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όπως για παράδειγμα ένας κεντρικός αμυντικός με εμπειρία που να σηκώσει το βάρος και να βοηθήσει και τους ταλαντούχους αμυντικούς που έχει η ομάδα. Ένα δεξί εξτρέμ (θέση στην οποία πάσχει η Γιουνάιτεντ) και την εξέλιξη στο παιχνίδι συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα του Ράσφορντ ή του Μαρσιάλ οι οποίοι μπορούν να δώσουν πολλά περισσότερα. Υπάρχουν πολλά προς συζήτηση όμως σήμερα θα καταπιαστούμε απ’ τον Αλέξις Σάντσες.

Τι θα γίνει με τον Αλέξις Σάντσες;

Μια ιστορία που μάλλον προκαλεί εκνευρισμό, θλίψη και γενικότερα πολλά αρνητικά συναισθήματα στους φίλους της ομάδας. Σίγουρα ο Μουρίνιο δεν κατάφερε να εμπνεύσει τον Χιλιάνο και ποτέ δεν έπιασε το 100% από αυτόν. Μάλλον ούτε το 50% δεν έπιασε, κάτι που έριξε πολύ χαμηλά την ψυχολογία του Χιλιανού. Όμως ούτε ο Σόλσκερ φαίνεται να έχει μεγάλη τύχη. Ο Νορβηγός το πάλεψε όμως δεν τα κατάφερε και μάλιστα πλέον αποκάλυψε και το τελευταίο του χαρτί.

Η εποχή του μεγάλου Αλέξις

Στην Άρσεναλ ο Σάντσες τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες και μπορούσε να δημιουργήσει απ’ του πουθενά. Ήταν ένα μηχανάκι στον αγωνιστικό χώρο και με μια τεράστια γκάμα ενεργειών οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν ήξεραν τι να πρωτοπροσέξουν. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όμως είναι λες και έχασε τον εαυτό του. Άλλος ποδοσφαιριστής. Δεν παίζει γρήγορα με τη μπάλα στα πόδια, δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις και το παιχνίδι είναι απόλυτα προβλεπτό απ’ τους αντιπάλους. Είναι για να απορεί κανείς για την μετάλλαξη αυτή.

Η ζωή έξω απ’ το γήπεδο

Πολλοί έθεσαν εξωαγωνιστικά προβλήματα. Σχέση που χάλασε, αλλαγή πόλης που δεν του βγήκε, ψυχολογία στα τάρταρα και πολλά ακόμη. Το δέχομαι πως όλα τα πιο πάνω τον επηρέασαν, όμως σε κάποια φάση πρέπει να αφήσεις τα πράγματα πίσω σου και να κάνεις το restart. Αυτό που καλείται ο ίδιος ο Αλέξις είναι πολύ απλό. Πρέπει να αποστασιοποιηθεί απ’ τα πάντα, να κάνει ένα βήμα πίσω, να δει ο ίδιος τι πήγε λάθος και να προχωρήσει μπροστά. Πρέπει να βρει τον εαυτό του.

Το τελευταίο χαρτί του Σόλσκιερ

Ο Σόλσκιερ μάλιστα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί. Αφού προσπάθησε να κερδίσει τον Αλέξις και δεν τα κατάφερε αποφάσισε να του ρίξει τη μπάλα στα πόδια. Δεν το έκανε με τον άκομψο τρόπο που θα το έκανε ο Μουρίνιο αλλά αφού τόνισε πως ξέρει τις δυνατότητες του, έστειλε το μήνυμα πως πρέπει να δουλέψει ο ίδιος με τον εαυτό του. «Έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πλέον να κάνω με τον Αλέξις Σάντσες. Άπαντες γνωρίζουμε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι, αλλά θα πρέπει να βρει μόνος του τον εαυτό του».