Η ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το απλησίαστο ρεκόρ

38

Ανέκαθεν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έριχνε βάρος στις ακαδημίες της. Είναι ένα απ’ τα στοιχεία που την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες. Παίκτες οι οποίοι προήλθαν απ’ τις ακαδημίες της ομάδας βοήθησαν ουσιαστικά. Μάλιστα στο παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμπλήρωσε 3960 παιχνίδια στα οποία υπήρχε έστω και ένας ποδοσφαιριστής στην αποστολή που να προήλθε απ’ τις ακαδημίες της.

Τα πάντα ξεκίνησαν πίσω στο μακρινό πλέον 1937, όταν στον εκτός έδρας αγώνα των «Κόκκινων Διαβόλων» με την Φούλαμ, αγωνίστηκε ο 25χρονος Tom Manley. Από τότε μέχρι και σήμερα πέρασαν 3959 παιχνίδια με έστω και ένα ποδοσφαιριστή απ’ την ακαδημία της Γιουνάιτεντ στην αποστολή. Τα 82 χρόνια που πέρασαν δείχνουν και την έμφαση που δίνει η ομάδα στην ακαδημία της.

Αντίστοιχο επίτευγμα δεν υπάρχει. Όχι απλός δεν υπάρχει αλλά οι ομάδες που ακολουθούν έχουν σερί κοντά στους 1000 αγώνες. Στο σήμερα η ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι προήλθαν απ’ τις ακαδημίες. Ο Πογκμπά, ο Ράσφορντ, ο Λίνγκαρντ είναι μερικές απ’ τις βασικές μονάδες της ομάδας που θήτευσαν στην ακαδημία. Αυτό που μένει να δούμε, είναι μέχρι που θα φθάσει αυτό το σερί.

 

Πηγή: Ιστορίες της Manchester United