Όταν ο Ρονάλντο το «Φαινόμενο» αγωνιζόταν με το όνομα Ροναλντίνιο

Ένας απ’ τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών θεωρείται ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο. Γνωστός και με το ψευδώνυμο «Φαινόμενο», ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα μπορούσε να σταματήσει. Ήταν στην κυριολεξία ο φόβος και ο τρόμος όλων των αντιπάλων. Κι όμως όταν ο Ρονάλντο ξεκίνησε την καριέρα του με την Εθνική Βραζιλίας, στην πλάτη του δεν αναγραφόταν Ρονάλντο αλλά Ροναλντίνιο (μικρός Ρονάλντο).

Η κλήση στην Εθνική Βραζιλίας

Ο Ρονάλντο ήταν μόλις 17 ετών όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας για το παγκόσμιο κύπελλο του 1994. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι, όμως μόνο και  μόνο η συμπερίληψη του στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.

Δυο Ρονάλντο σε μια ομάδα

Η «Σελεσάο» εκείνο το διάστημα είχε ήδη ένα ποδοσφαιριστή με το όνομα Ρονάλντο. Πρόκειται για τον Ρονάλντο Ροντρίγκες δε Ζεσούς. Έτσι για να μην υπάρχει το οποιοδήποτε μπέρδεμα θα έπρεπε τα ονόματα να αλλαχθούν. Η απόφαση ήταν να αλλάξει το όνομα στη φανέλα και των δυο. Ακόμη και στις προπονήσεις θα τους φώναζαν με το νέο όνομα τους για να μην συγχίζεται κανείς. Ο Ρονάλντο Ροντρίγκες δε Ζεσούς πήρε το όνομα Ροναλντάο, που σημαίνει ο μεγάλος Ρονάλντο, ενώ το «Φαινόμενο» πήρε το όνομα Ροναλντίνιο, που σημαίνει μικρός Ρονάλντο.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες και το «Φαινόμενο – Ροναλντίνιο»

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 1996, ο Ρονάλντο αγωνίστηκε και πάλι με την Εθνική Βραζιλίας και η φανέλα του έφερε το όνομα Ροναλντίνιο. Σε εκείνο το τουρνουά η Βραζιλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το «Φαινόμενο» είχε σκοράρει πέντε φορές. Μετά το συγκεκριμένο τουρνουά το «Φαινόμενο» έγινε και πάλι Ρονάλντο, μιας και δεν υπήρχε πλέον λόγος για το Ροναλντίνιο (ο Ροναλντο Ροντρίγκες δε Ζεσούς δεν αγωνιζόταν πλέον στην Εθνική Βραζίλιας).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικά αποτελέσματα

Το 1999 όμως προέκυψε και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Ένας νέος Ρονάλντο πήρε κλήση στην Εθνική Βραζιλίας. Αυτός ήταν ο Ρονάλντο δε Ασίς Μορέιρα. Το «Φαινόμενο» δεν άλλαξε το όνομα του (ούτε το άλλαξε ξανά στην καριέρα του), και ο μικρός ήταν «υποχρεωμένος» να το πράξει. Έτσι ο μικρός πήρε το όνομα Ροναλντίνιο, κάτι που κράτησε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Έγινε φυσικά ο γνωστός σε όλους μας Ροναλντίνιο και έγραψε ιστορία με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα, της Παρί, της Μίλαν και αρκετών ακόμη ομάδων.