Όταν η καριέρα του Τζέραρντ ήταν έτοιμη να «τερματιστεί» πριν ακόμη ξεκινήσει

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι εμβληματική μορφή για την Λίβερπουλ. Ένας ποδοσφαιριστής που αρνήθηκε να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα και αφιέρωσε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα στην Λίβερπουλ. Ένας αρχηγός που τίμησε το περιβραχιόνιο του και την ιστορική φανέλα της Λίβερπουλ.

Κι όμως ο Τζέραρντ λίγο έλειψε να μην αγωνιστεί ποτέ. Όντας ακόμη μικρός είχε μια άτυχη στιγμή που ήταν έτοιμη να το «τερματίσει» την καριέρα πριν ακόμη ξεκινήσει. Ένας τραυματισμός απ’ τους πιο περιέργους που υπήρξαν ποτέ. Είναι αυτό που το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου.

Η μπάλα είχε φύγει σε ένα αυλάκι και ενώ ο Τζέραρντ πήγε να την κλωτσήσει εκτός, από λάθος κλώτσησε και μια τσουγκράνα. Αυτή τρύπησε τα παπούτσια του και καρφώθηκε με μιας στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του. Ο Τζέραρντ πήγε σε γιατρό ο οποίος είπε στην οικογένεια του πως θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το δάχτυλο του, καθώς υπήρχε μεγάλο ρίσκο τέτανου που μπορούσε να επηρεάσει όλο του το σώμα και τη ζωή του.

Οι γιατροί όμως της Λίβερπουλ έδωσαν μια διαφορετική λύση. Θεώρησαν μια θεραπευτική αγωγή θα κρατούσε εκτός κινδύνου τον Τζέραρντ και δεν θα χρειαζόταν ακρωτηριασμός. Για καλή τύχη του Τζέραρντ οι γιατροί της Λίβερπουλ είχαν δίκαιο. Έτσι δεν χρειάστηκε να τερματίσει την καριέρα του και να χάσει το δάχτυλο του. Αντίθετα κατάφερε να περάσει από τις μικρές ομάδες της Λίβερπουλ και να φθάσει στην κορυφή.