Ο Ντολ και η αξιοποίηση του ρόστερ

Το ΑΠΟΕΛ έχει περάσει σε μια νέα εποχή. Στην εποχή του Τόμας Ντολ. Ο Γερμανός τεχνικός αντικατάστησε τον Πάολο Τραμετσάνι και ο στόχος είναι αλλάξει άρδην την εικόνα των «Γαλαζοκιτρίνων». Το παιχνίδι με την Καραμπάχ κοντεύει και δύσκολα μπορούν να αλλάξουν πολλά, όμως με διαφορετική ψυχολογία το ΑΠΟΕΛ θα παλέψει για τη μεγάλη ανατροπή. Είναι αγώνας 10 εκατομμυρίων και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Βέβαια το μεγαλύτερο ζητούμενο απ’ τον Ντολ είναι η σωστή αξιοποίηση του ρόστερ. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα. Ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να αγωνιστεί ως βασικός σε κάθε Κυπριακή ομάδα. Έτσι για να λειτουργήσει σωστά ένα τέτοιο ρόστερ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σωστή διαχείριση.

Ο Ντολ καλείται να εντάξει στο ρόστερ τον παραγκωνισμένο Εφραίμ (τον πιο ποιοτικό Κύπριο παίκτη του πρωταθλήματος), να βρει τον τρόπο να εκμεταλλευτεί σωστά τον Γιάκολις (δεν τίθεται ζήτημα ποιότητας του ποδοσφαιριστή), ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη παραδείγματα ποδοσφαιριστών που μπορούμε να αναφέρουμε.

Γενικότερα η δουλειά του Γερμανού δεν είναι εύκολη. Όμως ο οποιοσδήποτε τεχνικός βρεθεί στο πάγκο του ΑΠΟΕΛ ξέρει τις δυσκολίες και τι πρέπει να αντιμετωπίσει.

Προηγούμενο άρθροΤο 3-5-2 του Τιμούρ Κετσπάγια
Επόμενο άρθροΟι προβλέψεις του Μο της Κύπρου
Ο ωραίος και παράλληλα το μυαλό της παρέας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει. Ντρίμπλα μιας παλιάς εποχής. Ο φοβερός τυπάρας ο οποίος ξεθάβει απίστευτες ιστορίες για τον αθλητισμό απ’ τα χρονοντούλαπα της ιστορίας και τις παρουσιάζει λες και τις έχει ζήσει από πρώτο χέρι. Χώνει ακατάπαυστα και χωρίς να κομπλάρει και είναι της φιλοσοφίας μην κάνεις κάτι σήμερα που μπορείς να το κάνεις αύριο.