Μάντσεστερ Γ: Το πρώτο δείγμα των «ακριβών» μεταγραφών

282

Η Premier League ξεκίνησε και επίσημα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά με το δεξί. Το 4-0 με αντίπαλο την Τσέλσι (ομάδα των Big 6) ανέδειξε αρκετές αρετές της Γιουνάιτεντ. Όμως στο σημερινό μας άρθρο δεν θα ασχοληθούμε τόσο με το αποτέλεσμα αλλά με τις δυο καλοκαιρινές μεταγραφές που μπήκαν απευθείας στα βαθιά.

Η ανάγκη για ενίσχυση βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε απ’ τα ταμεία 45 εκατομμύρια λίρες για τον Άαρον Γουάν-Μπισάκα και 80 εκατομμύρια λίρες για τον Χάρι Μαγκουάιαρ. Το χρήματα είναι πολλά και έτσι δικαίως δημιουργήθηκαν κάποια ερωτηματικά στους φίλους της ομάδας. Κι όμως τα ποσά που δαπανά μια ομάδα είναι ανάλογα και με τις ανάγκες της. Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν ενίσχυση στην άμυνα και γι’ αυτό δεν μπορούσε να κάνει εκπτώσεις. Έπρεπε να ενισχυθεί ουσιαστικά και έτσι «έβγαλε» πολλά χρήματα απ’ τα ταμεία της.

«Διαβολικό» ντεμπούτο

Στην πρεμιέρα της Premier League, είδαμε τόσο τον Μπισάκα όσο και τον Μαγκουάιαρ να έχουν εξαιρετική απόδοση. Απ’ την ο Μπισάκα σταμάτησε πολλές φορές τους αντιπάλους και ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα tackle στον αγώνα (6 στο σύνολο), ενώ βοήθησε και επιθετικά στην ανάπτυξη της ομάδας. Απ’ την άλλη ο Μαγκουάιαρ ήταν καθοριστικός ώστε να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Καθάρισε πολλές μπαλιές στην περιοχή και ήταν βράχος στο κέντρο της άμυνες. Σωστές τοποθετήσεις, έγκαιρες παρεμβάσεις και γενικότερα μια «αρχοντική» παρουσία.

Μικρό το δείγμα για γενικεύσεις

Σαφώς και το δείγμα είναι πραγματικά μικρό. Δεν μπορείς να γενικεύσεις τα συμπεράσματα του. Όμως το πρώτο δείγμα είναι θετικό. Οι δυο ποδοσφαιριστές ήρθαν για να προσθέσουν ποιότητα στην αμυντική γραμμή της ομάδας, και η αλήθεια είναι πως μπορούν να το πράξουν αυτό. Έτσι μπορεί τα χρήματα να είναι πολλά, όμως η άλλη όψη του νομίσματος λέει πως με αυτούς τους δυο ποδοσφαιριστές η αμυντική λειτουργία της Γιουνάιτεντ μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά, ενώ η ηλικία τους είναι τέτοια που κάλλιστα μπορούν να αποτελέσουν λύσεις για πολλά χρόνια. Βέβαια σε μερικούς μήνες θα είμαστε όλοι πιο σοφοί και τότε θα επανέλθουμε επί του θέματος. Για την ώρα κρατούμε το θετικό πρώτο δείγμα.