Ο κανονισμός για τις αναβολές αγώνων

111

Η αναβολή των αγώνων είναι το καυτό θέμα των τελευταίων ημερών. Συνολικά πέντε αγώνες αναβλήθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα και υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί και ένας ακόμη. Πρόκειται για τους αγώνας ΑΕΚ- Απόλλων, Ανόρθωση – Απόλλων, ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός, Εθνικός Άχνας – ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση. Ενώ για τον έκτο αγώνα που ίσως αναβληθεί είναι το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Πολλοί αναρωτιούνται πως προκύπτουν οι αναβολές. Πολύ απλά αυτές προκύπτουν μέσα απ’ την προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος. Όπως θα δείτε πιο κάτω υπάρχουν δυο εδάφια που αναφέρονται στο θέμα των αναβολών αγώνα. Η ουσία όμως είναι πως αυτά τα δυο εδάφια ήρθαν έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα των ομάδων.

Αναλυτικά τα δυο εδάφια:

13.4 Σε περίπτωση που ομάδα του Πρωταθλήματος Cyta θα αγωνιστεί στα Play-off των Πρωταθλημάτων της UEFA, ο αγώνας του Πρωταθλήματος Cyta που είναι στο μέσο των δύο αγώνων των Play-off θα μπορεί με κοινό αίτημα των δύο διαγωνιζομένων σωματείων να αναβληθεί και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. To ίδιο δικαίωμα (για αναβολή του αγώνα) θα έχει και το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

13.5 Σε περίπτωση που ομάδα αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό αγώνα και στις επιλογές της είναι ο επόμενος αγώνας της για το Πρωτάθλημα να διεξαχθεί Δευτέρα, εφόσον την Δευτέρα είναι μέρα που θα πρέπει να αποδεσμευτούν οι ποδοσφαιριστές των Εθνικών Ομάδων, τότε δικαιούται αν δεν θέλει να αγωνιστεί Κυριακή, πέντε τουλάχιστον μέρες προηγουμένως, να ζητήσει αναβολή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Πρωταθλήματος για μεταγενέστερο στάδιο.