Φαν Ντάικ: Όταν μια λάθος διάγνωση τον έφερε κοντά στον θάνατο το 2012

Ο 28χρονος Ολλανδός αμυντικός, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος αμυντικός του πλανήτη την τελευταία διετία και μοιάζει πραγματικά ανίκητος σε πολλές στιγμές που αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ και της Εθνικής Ολλανδίας. Ωστόσο, το “τείχος”, λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του το 2012, όπως αποκάλυψε ένας παλιός προπονητής του, ο Ντικ Λουκίεν.

Το 2012, ο 20χρονος τότε Ολλανδός στόπερ αγωνιζόταν στην ολλανδική Χρόνινχεν, όταν ένιωσε μια έντονη αδιαθεσία, που αρχικά αντιμετωπίστηκε ως απλή ίωση, αφού ο γιατρός τον οποίο επισκέφτηκε ο ποδοσφαιριστής αρχικά, έκανε λάθος διάγνωση.

«Ήταν άρρωστος, αλλά δεν είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρά. Ήταν στο σπίτι του και πονούσε πολύ. Πήγε στο τοπικό νοσοκομείο, αλλά δεν του βρήκαν τίποτα και τον έστειλαν ξανά σπίτι του. Όμως ο πόνος χειροτέρευε και όταν ήρθε η μητέρα του να τον δει αντιλήφθηκε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Τον πήγε σε ένα άλλο νοσοκομείο και αυτό αποδείχτηκε σωτήριο. Ήμουν σοκαρισμένος, γιατί όταν τον ξαναείδα είχε μεταμορφωθεί από έναν μεγαλόσωμο άνδρα σε έναν… ζαρωμένο άντρα. Ευτυχώς κατάφερε να συνέλθει γρήγορα», θυμάται ο προπονητής του.

Ο Φαν Ντάικ αποδείχτηκε πως είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα που μετατράπηκε σε περιτονίτιδα και επηρέασε τα νεφρά του! Η επέμβαση που έκανε εσπευσμένα έσωσε τη ζωή του Ολλανδού άσου, που έφτασε στο σημείο μέχρι και να κάνει διαθήκη (!) για να εξασφαλίσει την οικογένειά του, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Ο ίδιος ο στόπερ της Λίβερπουλ σε μια συνέντευξή του τότε είχε πει: «Ακόμη θυμάμαι που ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι και είχα παντού σωληνάκια στο σώμα μου. Σκεφτόμουν το χειρότερο, η ζωή μου κινδύνευε και έπρεπε να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα. Έπρεπε να υπογράψω κάτι χαρτιά, σαν διαθήκη, γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει».

Για την ιστορία, ο Φαν Ντάικ, έχασε τους δύο τελευταίους μήνες εκείνης της σεζόν, όμως… όχι μόνο επιβίωσε στην κυριολεξία, αλλά επέστρεψε κάτι παραπάνω από… ποδοσφαιρικά δριμύτερος.