Όταν ο «Μαύρος Αρχηγός» της Ουρουγουάης πήγε για ποτά με τους ηττημένους Βραζιλιάνους το 1950

99

Πάμε πίσω στον χρόνο και στον τελικό του Μουντιάλ 1950 ανάμεσα στις Βραζιλία-Ουρουγουάη στο Μαρακανά. Ένας από τους πρωταγωνίστες ήταν και ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής, Ομπντούλιο Βαρέλα, γνωστός και ως «El Negro Jefe» (“Ο Μαύρος Αρχηγός”).

Για αρχή έβαλε τους συμπαίκτες του να κατουρήσουν σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων που τόνιζαν οτι η Βραζιλία θα είναι εύκολα η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Μάλιστα τόσο πολύ πίστευε στην νίκη που λίγο πριν βγεί η ομάδα στο γήπεδο είπε το πωρωτικό:

“Βγάλτε όλους αυτούς τους ανθρώπους από το μυαλό σας. Μην κοιτάτε ψηλά.Το παιχνίδι παίζεται στο χορτάρι και αν κερδίσουμε, τίποτα δεν θα συμβεί, όπως δεν συμβαίνει ποτέ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν μετράνε”.

Τι μπορεί να έκανε ο τύπος μετά τη λήξη του ματς και ενώ οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν την τεράστια επιτυχία για την Εθνική Ουρουγουάης; Σίγουρα κάτι που δεν θα έκανε κανείς!Γιατί αν δεν είσαι και λίγο κάφρος στο ποδόσφαιρο, δεν σε θυμάται και κανείς!

“Υπήρχε τόση θλίψη στους βραζιλιάνους οπαδούς που αποφάσισα να μπω σε ένα μπαρ και να πιω ένα ποτό μαζί τους. Όταν συνειδητοποίησαν ποιος ήμουν, νόμιζα ότι θα με σκότωναν. Ευτυχώς, δεν θα μπορούσα να έκανα μεγαλύτερο λάθος. Με συνεχάρησαν και ήπιαμε μερικά ποτά μαζί!».

Για την ιστορία, ο “Μάυρος Αρχηγός” της “Σελέστε” ήταν ο άνθρωπος που όσες φορές βρέθηκε στην σύνθεση της ομάδας, αυτή δεν έχασε ποτέ παιχνίδι Μουντιάλ!