Μίκαελ: Από την κοκαΐνη και τα τρία πακέτα τσιγάρα στην «αποκάλυψη» της χρονιάς!

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Γκοΐα, έχοντας πραγματοποιήσει ντεμπούτο στην Serie Β της πατρίδας του στα 21 του χρόνια – αρκετά αργά σε σχέση με τις ηλικίες που καταφέρνουν να παίξουν πλέον σε επίπεδο έστω και δεύτερης κατηγορίας πρωταθλημάτων – έκανε την εμφάνισή του στην Serie A μέσα στο 2019.

Μάλιστα, οι εμφανίσεις του και η συμβολή του στις αναμετρήσεις της Γκοΐας, τον έκαναν να κερδίσει τον τίτλο της «αποκάλυψης» του έτους για το Brasileiro!

«Είμαι ευγνώμων στον Θεό που με έχει κρατήσει ζωντανό και με έκανε ν’ αντέξω και ν’ αποφύγω όσα δυσάρεστα μπορούσα να πάθω», δηλώνει ο Μίκαελ που έχει πετύχει 9 γκολ και 5 ασίστ μέχρι στιγμής στην κορυφαία Λίγκα της Βραζιλίας.

Μια ζωή μέσα στα ναρκωτικά

Το αξιοσημείωτο σ’ αυτή την ιστορία δεν είναι η μεγάλη εξέλιξη που σημείωσε ο νεαρός, αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά τ πέτυχε, ελάχιστα χρόνια μετά από τον τρόπο που ζωής που έκανε που το πιο πιθανό ήταν να τον οδηγήσει στον θάνατο, παρά στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας του.

Μεγαλωμένος στο Μάτο Γκρόσο, μια από τις μεγαλύτερες περιοχές στον κόσμο που σημειώνεται αποψίλωση δασών, ο Μίκαελ έμπλεξε από μικρός με ναρκωτικά, έκανε χρήση κοκαΐνης και άλλων ουσιών, κάπνιζε τρία πακέτα τριγάρα ημερησίως και είχε γλιτώσει από δολοφονία 6 φορές! «Στην τελευταία από τις απόπειρες που έγιναν για να με δολοφονήσουν, απλά ο άλλος με στόχευε στο κεφάλι, ακριβώς έξω από το σπίτι μου…», δηλώνει και σοκάρει.

«Δεν είμαι περήφανος για όσα έχω κάνει κι έχω ζήσει, αλλά με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να βγω από το κακό μονοπάτι», είναι τα λόγια του και ο 23χρονος εξτρέμ ο οποίος έχει ήδη καταφέρει πολλά κάνοντας σκάουτερς ομάδων όπως οι Φλαμένγκο και Κορίνθιανς να σημειώσουν τ’ όνομά του στο μπλοκάκι τους.