Φαμπρίτσιο Μίκολι: Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για μπλεξίματα με την μαφία

Ο πρώην διεθνής επιθετικος, Φαμπρίτσιο Μίκολι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για εμπλοκή του σε εκβιασμό με την βοήθεια της μαφίας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του και παρά το γεγονός ότι… δεν σου γέμιζε το μάτι με το χαμηλό μπόι του (μόλις 1,68μ.), υπήρξε ένας από τους πιο… συνεπείς σκόρερ του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο Μίκολι κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών και μέχρι τότε πρόλαβε σε 597 συμμετοχές να μετρήσει 221 γκολ και 77 ασίστ. Στα περίπου είκοσι χρόνια που αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο φόρεσε την εμφάνιση των Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Παλέρμο και Μπενφίκα.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, είχε μπλεξίματα με την αστυνομία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών. Ο Μίκολι, όπως παραδέχτηκε, ζήτησε τη βοήθεια της ιταλικής μαφίας για να πάρει πίσω χρήματα που είχε δανείσει ο πρώην φυσιοθεραπευτής της Παλέρμο, Τζόρτζιο Γκασπαρίνι, για την αγορά ενός νυχτερινού μαγαζιού.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα την ποινή φυλάκισης για εκβιασμό. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η δικαστική διαμάχη του Μίκολι είχε ξεκινήσει το 2017, όταν τότε το δικαστήριο τον είχε τιμωρίσει με την συγκεκριμένη ποινή η οποία διατηρήθηκε από το εφετείο.