Κι όμως υπήρξαν δυο αγώνες με 36 κόκκινες κάρτες!

LONDON, ENGLAND - JUNE 02: Referee Fernando Santos from Italy shows a red card during the International Friendly match between England and Portugal at Wembley Stadium on June 2, 2016 in London, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Κόκκινη κάρτα. Η απόλυτη ποινή σε αγώνα ποδοσφαίρου, καθώς ο ποδοσφαιριστής που την αντικρίζει, όχι μόνο αποβάλλεται απ’ τον αγώνα, αλλά και η ομάδα του μένει με ποδοσφαιριστή λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Αν βέβαια μια ομάδα έχει λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές, τότε ο αγώνας θα διακοπεί αυτόματα.

Κι όμως στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπήρξαν δυο παιχνίδια στα οποία διαιτητής έδειξε συνολικά 36 (!) κόκκινες κάρτες. Όπως ήταν φυσιολογικό κανένα απ’ τα δυο παιχνίδια δεν ολοκληρώθηκε.

Ένας αγώνας… μόνο κάρτες!

Αρχικά ήταν το 2011 όταν η Claypole αντιμετώπιζε την Victoriano Arenas στην Αργεντινή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δυο ποδοσφαιριστές πιάστηκαν στα χέρια, έριξαν μερικές ο ένας στον άλλον και αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα. Έτσι οι δυο ομάδες έπρεπε να συνεχίσουν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές. Υπήρξε όμως και συνέχεια στο περιστατικό.

Στη διάρκεια του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να παίζουν επικίνδυνα και συχνά να έρχονται σε μάχες σώμα με σώμα. Έτσι έγινε ένας τεράστιος χαμός. Ο διαιτητής του αγώνα Damian Rubino δεν είχε άλλη επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν να δείξει κόκκινες κάρτες σε όλους τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και ακόμη 14 σε ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκο.

36 κόκκινες σε αγώνα νέων

Την επόμενη χρονιά στην Παραγουάη είδαμε το έργο να επαναλαμβάνετε. Το 2010, η Teniente Farina αντιμετώπιζε την Libertad και ήταν αγώνας νέων(!). Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ξέσπασε καβγάς με πρωταγωνιστές δυο ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να αποβληθούν. Κι όμως τα νεύρα δεν σταμάτησαν και ξαφνικά το χάος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και άτομα απ’ τους πάγκους μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν να παίζουν ξύλο (παιχνίδι νέων πάντα!). Έτσι ο διαιτητής δεν είχε άλλη επιλογή. Έδειξε κόκκινη κάρτα σε κάθε παίκτη των δυο ομάδων. Συνολικά 36 κόκκινες κάρτες.

Αυτά τα δυο παιχνίδια έμειναν στην ιστορά ως τα παιχνίδια με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες. Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως και οι δυο αγώνες έλαβαν χώρα στην Λατινική Αμερική. Εκεί που το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο πάθος (ενίοτε και ξύλο), και λατρεύεται σαν θρησκεία!