Ανόρθωση: Πάει ΓΣΠ με ανεβασμένη ψυχολογία… και απουσίες

Όλοι στις τάξεις της Ανόρθωσης ετοιμάζονται για το ταξίδι στην Λευκωσία και το παιχνίδι με την Ομόνοια. Η Ανόρθωση απολαμβάνει την κορυφή με 36 βαθμούς με διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Ομόνοια.

Σε περίπτωση νίκης της Ανόρθωσης στο επερχόμενο ντέρμπι θα αυξήσει τη διαφορά στους 7 βαθμούς και θα αποκτήσει περισσότερη άνεση όσον αφορά το πλάνο του προπονητή αν και σε περιπτώσεις παραμονής στη κορυφή, ένας εφησυχασμός ίσως αποβεί μοιραίος.

Για αυτό και η Ανόρθωση παρουσιάζεται μέχρι τώρα σοβαρή στους αγώνες της. Είναι η πιο σταθερή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα και επιστροφή της στα ψηλά αποτελεί ενθαρρυντιντικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που χρειαζόταν το κυπριακό πρωτάθλημα.

Στα τελευταία 10 παιχνίδια, η Ανόρθωση κέρδισε τα 8, έφερε ισοπαλία στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα (2-2) και έχασε μόνο 1 φορά στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με 2-0. Στο παιχνίδι με την Ομόνοια εκτός θα είναι οι Βασιλακάκης, Μάργκάσα και Ράγιος ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα προλάβουν οι Λόρια, Οκριασβίλι και Βργκοτς.

Σε άλλα νέα, σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Νίκα Κατσαράβα, έχει μπει η ομάδα της Αμμοχώστου αφού ο Γεωργιανός προπονητής παρατήρησε πως είναι ανεβασμένος ο επιθετικός. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι. Παραμένοντας στα θέματα των συμβολαίων και των μετεγγραφών, πριν από μια βδομάδα έγινε γνωστό πως χώρισαν οι δρόμοι της Ανόρθωσης και του Έρβιν Κοφί.