Όταν δυο συμπαίκτες της Νιούκαστλ πλακώθηκαν και αποβλήθηκαν

Στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπήρξαν πολλές κόκκινες κάρτες που τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Από «δολοφονικά» τάκλιν, σε ξύλο, «γαλλικά» σε διαιτητές και πολλές άλλες στιγμές. Κι όμως η φάση που ξεχώρισε και θα μείνει για πάντα στην ιστορία ήρθε απ’ την Αγγλία και με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας(!).

Συγκεκριμένα ήταν την σεζόν 2004-2005, όταν η Newcastle αντιμετώπιζε την Aston Villa, και έχασε ήδη με 3-0. Σε μια ανύποπτη φάση δυο ποδοσφαιριστές των «ανθρακωρύχων» κατάφεραν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Ο Kieron Dyer και ο Lee Bowyer δέχθηκαν από μια κόκκινη κάρτα και άφησαν την ομάδα τους με 8 παίκτες (είχε ήδη μια κόκκινη κάρτα η Newcastle). Ήταν μια μέρα όπου το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ!

Αποτέλεσμα εικόνας για newcastle aston villa 2005 red cards

Τα πάντα ξεκίνησαν για μια πάσα. Ο Dyer δεν έδωσε την μπάλα στον Bowyer και ο τελευταίος τα πήρε στο κρανίο και τα «έχωσε» στον Dyer. Όταν χάνεις 3-0 τα πάντα σου φταίνε και ως ένα βαθμό τα νεύρα είναι φυσιολογικά. Όμως αυτή τη φορά του, είχαν ξεφύγει. Τα νεύρα των δυο ήταν ήδη τεντωμένα, με τον Dyer να έχει την ευκαιρία μετά από πέντε λεπτά να πασάρει στον Bowyer και να μην το πράττει. Έτσι ο Bowyer είπε τα «γαλλικά» του και πάλι στον Dyer ο οποίος δεν είχε διάθεση να μείνει από κάτω.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να πιαστούν στα χέρια και μέσα σε δευτερόλεπτα να πέσουν μπουνιές. Οι συμπαίκτες (κάποιοι αντιπάλοι) τους έτρεξαν στην μέση και τους χώρισαν. Οι δυο τους είχαν ξεφύγει για τα καλά. Έτσι ο διαιτητής σωστά αποφάσισε να τους δείξει από μια κόκκινη, αφήνοντας έτσι την Newcastle με 8 ποδοσφαιριστές.

Αποτέλεσμα εικόνας για newcastle aston villa 2005 red cards

Το περιστατικό όμως είχε συνέχεια και εκτός γηπέδων. Η ομοσπονδία έψαξε το περιστατικό και πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον Bowyer. Συγκεκριμένα του επέβαλαν αποκλεισμό 6 αγωνιστικών και 30 χιλιάδες στερλίνες πρόστιμο. Αυτό και αν σημαίνει «κρεμάζω» την ομάδα μου.