Ο φιλάνθρωπος Σάμουελ Ετό δίνει μηνύματα ζωής

Πριν από αρκετά χρόνια, ο Σάμουελ Ετό είχε επισκεφτεί με τη γυναίκα του την Aκτή Ελεφαντοστού. Όταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μπήκε στο αμάξι, ένας άνθρωπος σταμάτησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Ο Ετό αρχικά φοβήθηκε, αλλά αυτός ο τύπος ήταν πολύ ευγενικός και έτσι τον ηρέμισε αμέσως.

Ο τύπος αυτός είπε λοιπόν στον Ετό: “Αδερφέ, αν θέλεις καλέσε την αστυνομία. Είμαι απλά ένας βοηθός οδηγού ταξι, έχω φιλοδοξίες, όνειρα, σχέδια, αλλά κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει. Θα ήθελα να μου δώσεις ένα δάνειο”.

Ο Ετό αντί να τον απορρίψει, όπως θα έκανε κάποιος άλλος στη θέση του, έβγαλε μια επιταγή 4.500 ευρώ και του την έδωσε! Μάλιστα, αντάλλαξαν τηλέφωνα και ο Ετό του έδωσε την υπόσχεση ότι θα είναι στο ίδιο σημείο που συναντήθηκαν μετά από ένα χρόνο για να δει πως θα αξιοποιούσε αυτός ο τύπος τα λεφτά.

Και όντως. Ο Ετό πήγε εκεί και διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν πιάσει τόπο. Ο τύπος είχε ανοίξει το δικό του μαγαζί και είχε πλέον τα δικά του δυο κόκκινα ταξί. Ο Ετό αναφερόμενος σε αυτή την ιστορία, σχολίασε ότι είναι περήφανος για αυτόν.

“Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να θέλεις να τους βοηθήσεις. Δεν δίστασα να τον βοηθήσω ξανά. Έκανε τις δραστηριότητές του να μεγαλώνουν συνεχώς και χάρη σ’ αυτόν, 25 νέοι άνθρωποι βρήκαν δουλειά”.