Ιβάν Ζαμοράνο: Η τεράστια αγάπη για το 9 που δημιούργησαν τη φανέλα 1+8

Υπάρχουν κάποιες μορφές στο ποδόσφαιρο που μένουν στην ιστορία όχι μόνο για το ταλέντο τους αλλά για μια ενέργεια που τους κάνεις μοναδικούς. Αυτός είναι ο μεγάλος Ιβάν Ζαμοράνο. Ένας Χιλιανός τρελός για τη στρογγυλή θεά και μια τεράστια αγάπη στον αριθμό 9.

Η τρέλα του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη όπως φυσικά ούτε και το ταλέντο του. Απ’ τους καλύτερους της εποχής εκείνης. Απ’ το 1992 μέχρι και το 1996 αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και μέτρησε 101 τέρματα σε 173 αγώνες. Κανείς Μαδριλένος δεν ξεχνά το χατ-τρικ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όταν η Ρεάλ είχε κερδίσει με 5-0.

Το 1996 ο Ζαμοράνο βρέθηκε στην Ίντερ. Ήταν μια εποχή που οι Ιταλοί ήθελαν όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές για να κάνουν μια υπερομάδα. Με το νούμερο 9 στην πλάτη ο Ζαμοράνο έγινε ένα απ’ τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών, κυρίως για την τρέλα του.

Την επόμενη χρονιά η Ίντερ αγόρασε το «φαινόμενο». Ο Ρονάλντο έκανε το ταξίδι απ’ την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ και όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μιλούσε γι’ αυτό. Ήθελε το νούμερο 9 αλλά αποδέχθηκε και το νούμερο 10, για μια και μόνο σεζόν.


Διαβάστε επίσης: Οταν οι Ρονάλντο και Μπάτζιο “ανάγκασαν” τον Ζαμοράνο να φορέσει το 1+8!


Τα μπαμ όμως της Ίντερ δεν τελείωσαν στον Ρονάλντο. Το 1998 μετακόμισε στους «Νερατζούρι» και ο θρύλος Ρομπέρτο Μπάτζιο. Για να υπογράψει έθεσε ως όρο να πάρει το νούμερο 10 και η εταιρεία που έντυνε τον Ρονάλντο ήθελε να πάρει το «φαινόμενο» το 9. Έτσι ο Ζαμοράνο δεν είχε άλλη επιλογή. Έχασε τον αγαπημένο του αριθμό.

Κι όμως όλοι ήξεραν πως ο Χιλιανός δεν θα το άφηνε έτσι. Δεν μπορούσε να αφήσει τον αγαπημένο του αριθμό πως να το κάνουμε. Ήταν το γούρι του. Έτσι βρήκε τον τρόπο για να μην χάσει την επαφή με το νούμερο 9. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του που πρόσθεσε το + μεταξύ δύο αριθμών. Ανάμεσα στο 1 και το 8 έβαλε το + και έτσι πλέον είχε το δικό του μοναδικό 9άρι.