Όταν η Άρσεναλ έδιωξε τον Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν είναι ένας απ’ τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Είναι γνωστό όμως πως όταν ο Κέιν ήταν μικρός έπαιζε στις ακαδημίες της Αρσέναλ. Γιατί όμως οι «Κανονιέρηδες» τον άφησαν να φύγει;

Ήταν μόλις 8 χρονών όταν ο Κέιν έβαλε για πρώτη φορά την φανέλα της Άρσεναλ. Αγαπούσε την ομάδα και έκανε όνειρα, όμως η μοίρα δεν το είχε να αγωνιστεί εκεί. Αντίθετα πληγώθηκε πολύ μιας και η Άρσεναλ στα 11 του αποφάσισε πως δεν τον ήθελε γιατί δεν είχε αυτό το κάτι…

 «Θυμάμαι πολύ καλά την ημέρα αυτή», σημείωσε ο Άγγλος επιθετικός. «Είχαμε πάει με τον πατέρα μου στο πάρκο και ακούμπησε στοργικά στον ώμο μου και μου είπε πως η Άρσεναλ δεν με θέλει πια».

Ήταν χοντρούλης και όχι και τόσο αθλητικός. Η Τότεναμ όμως του έδωσε την ευκαιρία. Αφού μπήκε στην ομάδα, δόθηκε τρεις φορές δανεικός σε χαμηλότερες κατηγορίες. Η απογοήτευση απ’ την Άρσεναλ ήταν αυτή που τον ώθησε στο να αλλάξει και να διεκδικήσει το όνειρο του με όλη του την δύναμη.

Image result for χαρι κειν αρσεναλ

Το 2013 η Τότεναμ μετά απ’ τους δανεισμούς αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία. Το μεγάλο του ταλέντο και το ξεπέταγμα το έκανε όταν αντιμετώπισε και πάλι την Άρσεναλ το 2015. «Θυμήθηκε όλα όσα είχαν συμβεί. Σκέφτηκα τον εαυτό μου στα 11 να αγωνίζομαι με τα χρώματα της Άρσεναλ. Αυτό μου έδωσε ώθηση».

Και ενώ ο Κέιν έβγαινε στο γήπεδο υποσχέθηκε στον εαυτό του πως αυτά τα 12 χρόνια θα δείξουν στους «Κανονιέρηδες» το λάθος τους. Δυο προσωπικά του τέρματα χάρισαν τη νίκη στην Τότεναμ. Το δεύτερο ήρθε με κεφαλιά στο 86’ και ο Κέιν υποστηρίζει ακόμη και σήμερα πως ήταν η καλύτερη του κεφαλιά.


Διαβάστε επίσης: Όταν ο Χάρι Κέιν ντύθηκε τερματοφύλακας κόντρα στον Αστέρα (vid)


Αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, πρώτος σκόρερ στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018, μια μηχανή τερμάτων. Η Άρσεναλ σίγουρα έκανε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σήμερα ο Κέιν θα μπορούσε να αγωνίζεται με τα χρώματα των «Κανονιέρηδων» και η ιστορία να είναι εντελώς διαφορετική.