Ποδοσφαιριστής οργάνωσε ταξίδι παράνομης μετανάστευσης!

48

Ο 23χρονος Μαροκινός μέσος που θεωρείται ένα απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, Γιασίν Μαγιού, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα RS Μπερκάν (πρώτης κατηγορίας, δεύτερη στο πρωτάθλημα και έναν βαθμό πίσω από την Γουιντάντ Καζαμπλάνκα), οργάνωσε ένα (αποτυχημένο) ταξίδι 18 παράνομων μεταναστών με προορισμό τις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο ίδιος, ο οποίος έφτασε να αποτελέσει μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας του, παραδέχεται σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία ότι, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται εδώ και έξι χρόνια στην ομάδα, είχε πολλές στερήσεις και το μόνο που έκανε ήταν να ψάχνει τρόπους (;) για να εξασφαλίσει το μέλλον του.

Ο Μαγιού συντόνισε την αγορά ενός σκάφους μέσω των χρημάτων που έδωσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να καταβάλουν έκαστος από 30 χιλιάδες ντιρχάμς (περί τα 2.800 ευρώ) για την αγορά του σκάφους και τα καύσιμα, με τον ποδοσφαιριστή να δωροδοκεί τις τοπικές Αρχές για να μην σταματήσουν την βάρκα.

Ο 23χρονος εξηγεί στην καταγεγραμμένη συνομιλία ότι η συνοριακή ακτοφυλακή του Μαρόκου δεν επέτρεψε να φύγει η βάρκα λόγω της κακοκαιρίας, αλλά δεν προχώρησε στην κατάσχεσή της. Μετά την αποτυχημένη απόπειρά του, ο Μαγιού πούλησε την βάρκα, η οποία βρίσκονταν στο όνομά του.

Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση όσων είχαν πληρώσει και απαιτούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, με αποτέλεσμα η ιστορία να διαρρεύσει στον Τύπο και να φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μαγιού, ο οποίος βρίσκεται αυτή την εποχή στην Γαλλία, χωρίς να γνωρίζει κανείς πως έφυγε από την χώρα.