Τσέλσι: Το μεγαλύτερο κέρδος παγκοσμίως στις πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους

Η Τσέλσι ευνοήθηκε στο οικονομικό σκέλος με την απαγόρευση μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού, αφού για το καλοκαίρι του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, αναδείχθηκε η ομάδα με το μεγαλύτερο κέρδος σε ολόκληρο τον κόσμο! Αντίστοιχα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την πιο αρνητική επίδοση…

Οι «μπλε» του Λονδίνου διέθεσαν μονάχα τα 38 εκατομμύρια λίρες για να μετατρέψουν τον Ματέο Κόβασιτς από δανεικό σε μόνιμο ποδοσφαιριστή του ρόστερ, είχαν ανακοινώσει αρκετούς μήνες πριν από το καλοκαίρι τον Κρίστιαν Πούλισικ και του επιβλήθηκε μεταγραφικό εμπάργκο για παρατυπίες σε θέματα νεαρών παικτών από τα τμήματα υποδομής.

Τον Ιανουάριο δεν έγινε καμία κίνηση από την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που αναδείχθηκε η κορυφαία σε οικονομικό κέρδος σε ολόκληρο τον κόσμο στις δύο πιο πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους, παρουσιάζοντας ποσό 173,8 εκατομμυρίων λιρών!

Φυσικά σε αυτό έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η πώληση του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης που έφτασε στα 85 εκατομμύρια. Από την πλευρά της, η «βασίλισσα» είχε τη χειρότερη οικονομική ισορροπία μπαίνοντας «μέσα» κατά 153 εκατομμύρια λίρες, ενώ, δεύτερη από το τέλος είναι η Άστον Βίλα με αρνητικό -143 εκατομμύρια, αφού έδωσε 146 και εισέπραξε μονάχα 2,5 εκατομμύρια λίρες…!

Σε γενικότερο πλαίσιο, οι σύλλογοι της Premier League στο σύνολό τους επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη ψαλίδα, δαπανώντας 715 εκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα έβαλαν στα ταμεία τους… Στην πρώτη 10άδα των κλαμπ υπάρχει μονάχα η Τσέλσι από αγγλικής πλευράς.