Πώς ο Ντε Μπρόινε έγινε έμπνευση για τα «Παράσιτα»

Ο σκηνοθέτης του «Parasite» που σάρωσε στα Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν Χο, ρωτήθηκε για τα ονόματα που θα περιλάμβανε το ιδανικό δείπνο του και εξέπληξε αναφέροντας τον Κέβιν Ντε Μπρόινε ανάμεσα σε αυτά των Άλφρεντ Χίτσκοκ και Μάρτιν Σκορτσέζε.  

Η βραδιά της απονομής των 92ων βραβείων Όσκαρ περιστράφηκε γύρω από τον Μπονγκ Τζουν Χο και το αριστούργημα του «Παράσιτα», το οποίο έγινε το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που αποσπά τον τίτλο της καλύτερης ταινίας. Ο 50χρονος Κορεάτης κέρδισε και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, σε μια αξιομνημόνευτη βραδιά της καριέρας και της ζωής του. Κι αν για μερικούς αποτέλεσε έκπληξη ο θρίαμβος της ταινίας του, σίγουρα μία δήλωσή του προκαλεί αίσθηση στους απανταχού φανς του σινεμά, αλλά και περηφάνια για τους φίλους της Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα, σε μια διαδικασία ερωτήσεων του κοινού στην πλατφόρμα του Reddit προς τον σπουδαίο σκηνοθέτη τον περασμένο Νοέμβριο, κλήθηκε να ονομάσει τα πρόσωπα που θα απάρτιζαν το ιδανικό δείπνο του για ένα βράδυ. Ανάμεσα στα πέντε ονόματα που έδωσε, ανέφερε αναμενόμενα προσωπικότητες του χώρου του, όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Από εκεί και πέρα, επέλεξε μορφές εκτός σινεμά. Τον θρυλικό κιθαρίστα Τζίμι Πέιτζ, την συμπατριώτισσά του-ιερό τέρας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Γιούνα Κιμ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Η τιμητική αναφορά προς το πρόσωπο του Βέλγου αποδεικνύει τον θαυμασμό του Κορεάτη για το ποδόσφαιρο και οπωσδήποτε αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της έμπνευσης που δίνει αλλά και της εκτίμησης που τρέφουν οι δημιουργοί προς το αγωνιστικό του προφίλ.