Μάντσεστερ Σίτι: Ένας νέος Μπέντζαμιν Μεντί

125

Οι ομάδες του Πεπ Γκουαρδιόλα πάντα χαρακτηρίζονταν απ’ την συνεχή κίνηση τους στο χώρο, τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και φυσικά τις επιθετικές αρετές. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε και πολύ το παιχνίδι του Πεπ μιας και είναι ευρέως γνωστό, αυτό όμως που θα σημειώσουμε είναι πως οι ακραίοι αμυντικοί είναι πάντα πολύ σημαντικοί για τις ομάδες Γκουαρδιόλα. Και είναι γι’ αυτό που σήμερα θα σταθούμε λίγο στον Μπέντζαμιν Μεντί.

Ένας ποδοσφαιριστής που βρέθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι απ’ την Μονακό το 2017 και οποίος σε 2.5 χρόνια μετρά μόλις 44 εμφανίσεις. Η αιτία δεν είναι άλλη απ’ το γεγονός πως ο Μεντί βρίσκεται πολύ συχνά στο ιατρικό δελτίο της Σίτι.

Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της Σίτι, ο Μεντί μέτρησε τέσσερα 90λεπτα. Είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό για τον Πεπ. Ένας ποδοσφαιριστής με ταχύτητα, δύναμη και ο οποίος μπορεί να προσφέρει αρκετά στο επιθετικό κομμάτι (έστω και αν φέτος έχει τέσσερις ασίστ η συνεισφορά δεν μετριέται μόνο σε αυτό). Ενώ φαίνεται να έχει δουλέψει και στα αμυντικά του καθήκοντα αρκετά. Και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε πολύ παρουσία και ξεχώρισε. Γενικότερα φέτος είναι λες και βλέπουμε ένα νέο Μεντί.

Έτσι αν αυτός ο ποδοσφαιριστής παραμείνει μακριά από τραυματισμούς μπορεί όντως να εξελιχθεί σε αυτό που ήθελε ο Πεπ. Ένας μαχητής που θα έχει ουσιαστική συνεισφορά στο παιχνίδι της Σίτι. Ο οποίος θα εξελιχθεί σε ένα απ’ τα πιο σημαντικά χαρτιά για το παιχνίδι που θέλει η ομάδα να παίζει.