Η κατάσταση μετά την αναβολή 3 μεγάλων διοργανώσεων, τα πρωταθλήματα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, συνεχίζει να έχει άμεση επιρροή πάνω στον αθλητισμό. 3 μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις αναβλήθηκαν μόλις σήμερα. Ποια κατάσταση επικρατεί με τα πρωταθλήματα και τι αναμένεται να γίνει με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο;

Euro και διεξαγωγή πρωταθλημάτων

Η UEFA σήμερα, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου, ενημέρωσε πως θα αναβάλει τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το καλοκαίρι του 2021, αντί στις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2020. Οι πιο πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του Euro, είναι από τις 11 Ιουνίου μέχρι και τις 11 Ιουλίου του 2021.

Επιπροσθέτως, η UEFA μεταξύ άλλων, τόνισε στις ομοσπονδίες πως εάν και εφόσον ο ιός περιοριστεί και αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων, αυτά θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επαναρχίσουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Copa America

Παρεμφερής τακτική φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η CONMEBOL, αφού ανακοίνωσε ότι το Copa America αναβάλλεται και πλέον θα διεξαχθεί και αυτό, στις 11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου του 2021, στα γήπεδα της Κολομβίας και της Αργεντινής.

Roland Garros

Στον χώρο της αντισφαίρισης, οι διοργανωτές του Roland Garros δήλωσαν σήμερα ότι το παριζιάνικο τουρνουά αναβλήθηκε. Το Γαλλικό Όπεν, το οποίο αποτελεί το δεύτερο Grand Slam της σεζόν, εν τέλει θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-4 Οκτωβρίου του 2020 και όχι τον Μάιο και τον Ιούνιο, όπου συνήθως διεξάγεται.

Ολυμπιακοί Αγώνες

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν τους αναβάλλει για την ώρα και δεν φαίνεται να έχει ούτε την πρόθεση. Δηλώνει πως δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικά μέτρα. Φαίνεται επίσης να αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής τους, κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, αναφέρει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι στις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου του 2020.