Γιουβέντους: Σε κίνδυνο 110 εκατομμύρια λόγω κορωνοϊού

Οι αναλυτές της Banca Imi σε έκθεση που δημοσίευσαν, έχουν σκιαγραφήσει ένα διπλό σενάριο μετά την έκτακτη ανάγκη που εμποδίζει ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, και τον αθλητισμό.

Το καλύτερο αφορά την πιθανή επαναπροσδιορισμό των υπόλοιπων αγώνων της Serie A και του κυπέλλου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν. Στην περίπτωση αυτή δεν αναμένεται «ουσιαστική επίπτωση» στους λογαριασμούς, αλλά «μόνο μια διαφορετική εισαγωγή των εσόδων και του κόστους, πιθανώς και με τη μετατόπιση ορισμένων εσόδων στο οικονομικό έτος 2020-21». Η χειρότερη εικόνα αφορά την αδυναμία επαναπρογραμματισμού των υπόλοιπων εθνικών και διεθνών αγώνων.

Σύμφωνα με την Banca Imi, αυτό το ενδεχόμενο θα έθετε σε κίνδυνο έσοδα ύψους 110 εκατομμυρίων: 45 εκατομμύρια που αφορούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A και του Champions League, 40 εκατομμύρια από εισοδήματα χορηγίας και 20 εκατομμύρια από χαμένες εισπράξεις εισιτηρίων. Οι λογαριασμοί για το πρώτο εξάμηνο του 19-20 έχουν ήδη παρουσιάσει απώλειες 50,3 εκατομμυρίων (έναντι κερδών 7,5 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους) με έσοδα στα 322,3 εκατομμύρια (-2, 4%) και κοστίζει έως 260,9 εκατομμύρια (+ 15%).