Νικόλας Γεωργίου: Από τους λίγους πιστούς στρατιώτες της Ομόνοιας

Ο Νικόλας Γεωργίου γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1976. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1996 στην ΑΕΚ Λάρνακας, ενώ στον επόμενο του σταθμό έμελλε να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα.

Ο επόμενος του σταθμός ήταν η Ομόνοια, στην οποία παραμένει πιστός μέχρι και σήμερα. Στην Ομόνοια πήρε μετεγγραφή το 1998 και έμεινε στους “Πράσινους” για 10 χρόνια. Σε αυτά τα 10 χρόνια κατέγραψε 335 συμμετοχές σε γεμάτες σεζόν και σκόραρε 13 γκολ. Ο Νικόλας Γεωργίου με την Ομόνοια πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα, κύπελλα και 3 ασπίδες.

Επρόκειτο για ακραίο αμυντικό ο οποίος έπαιζε κυρίως στο στο αριστερό άκρο της άμυνας. Είχε επιθετικά χαρίσματα και πολύ καλό πόδι με μπαλιές που μπορούσε να ζηλέψει κάθε ακραίος αμυντικός της εποχής. Μπορούσε να προσφέρει τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό αλλά και στο επιθετικό με τη δημιουργία ευκαιριών στην αντίπαλη περιοχή. Με τη φανέλα της Ομόνοιας σημείωσε 13 γκολ ενώ έπαιξε και στην Εθνική Κύπρου με την οποία αγωνίστηκε 20 φορές πετυχαίνοντας 1 γκολ.

Αποχώρησε από την Ομόνοια το 2008 όταν και κρέμασε τα παπούτσια του στην ηλικία των 32. Αποφάσισε αν και είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες να μην συνεχίσει το ποδόσφαιρο αλλά να αφοσιωθεί στην οικογένεια του και στην πόλη του, την Λάρνακα.