Πράξη ανθρωπιάς από τον Νεϊμάρ έλεω κορωνοϊού

67

Την δική του προσφορά στην μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού έκανε ο Νεϊμάρ. Στην αρχή της εβδομάδας ο Βραζιλιάνος σταρ πρόσφερε 5 εκατομμύρια ρεάις (περίπου 880.000 ευρώ), εξ’ ημισείας στην Unicef και σε ένα κοινωφελές ίδρυμα που έχουν ιδρύσει καλλιτέχνες από την χώρα του για την καταπολέμηση της φτώχειας, ζητώντας η πράξη του να μην γίνει γνωστή στα ΜΜΕ.

Ωστόσο, η προσφορά του δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό SBT, όπου ένας γνώστης της ιστορίας αποκάλυψε τα εξής: «Έκανε την δωρεά στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Μέρος των χρημάτων πήγαν στην Unicef και ένα άλλο μέρος στο ταμείο αλληλεγγύης που άνοιξαν βραζιλιάνοι καλλιτέχνες και διαχειρίζεται ο ανιματέρ Λουτσιάνο Χουκ.

Προτιμούσε να μην δημοσιοποιήσουμε την δωρεά του, όμως εμείς νιώθουμε ότι πρέπει να το πούμε παντού, διότι πρέπει να μιλάμε για αυτόν και όταν κάνει κάποια καλή πράξη. Πιστεύουμε ότι είναι μία εξαιρετική χειρονομία, από έναν πολύ θετικό άνθρωπο, με φοβερή συμπεριφορά που πρέπει να γίνει παράδειγμα κι από άλλους αθλητές, κι άλλους επώνυμους».