Μάριος Τόκας: Ο ΑΕΛίστας Κύπριος μουσικοσυνθέτης και ο ανέκδοτος ύμνος

Στις 27 Απριλίου 2008, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 χρόνων ο σπουδαίος Κύπριος μουσικοσυνθέτης, Μάριος Τόκας που νικήθηκε από τον καρκίνο, ύστερα από πολυετή και άνιση μάχη, αφήνοντας ωστόσο πίσω του μια τεράστια κληρονομιά για την Κύπρο.

Ο Λεμεσιανός μουσικοσυνθέτης, Μάριος Τόκας ήταν ένας αγνός οπαδός της ΑΕΛ και πολλές φορές είχε εκφράσει δημόσια την αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του. Μάλιστα, τον Μάιο του 2019, τα παιδιά του, με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου απ’ την ομάδα, δημοσίευσαν για πρώτη φορά το χειρόγραφο του σπουδαίου ανέκδοτου ύμνου που είχε γράψει για την ΑΕΛ το 1998. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Τόκας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΛ στην Αθήνα.

Ο ύμνος του Τόκα για την ΑΕΛ:

Στίχοι: Μάριος Τόκας
Μουσική: Μάριος Τόκας

«Λιοντάρια είμαστε
Η ιστορία μας πάει μακρυά
Είμαστε γέννημα της αγάπης
Είμαστε γέννημα της καρδιάς

Αετοί πάντα είμαστε
Η ιστορία μας έχει φτερά
Γι’ αυτό κι η φλόγα στην καρδιά μας
Είμαστε γέννημα της φωτιάς

ΑΕΛΑΡΑ ΑΕΛΑΡΑ
ΛΕΜΕΣΟΣ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΗ
ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΕΛΑΡΑ
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΑΥΤΗ».

Προηγούμενο άρθροThe story behind Arsenal and Harry Kane
Επόμενο άρθρο28/04: Στον αθλητισμό σαν σήμερα
Η πιο ωραία ντρίμπλα σε δημιουργία και εκτέλεση από τον θρυλικό Ροναλντίνιο. Η τύπισσα είναι χίπισσα… τρελή για τα καλά και χωρίς να πίνει ούτε ένα καφεδάκι! Με μια μπυρίτσα όλη μέρα, παρακολουθεί μανιακά ότι αθλητικό παίζει στην τηλεόραση. Δηλώνει θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και οι ρετρό ιστορίες είναι αυτές που την κάνουν να ζει και να αναπνέει.