6 κορυφαίες… clasico διαφημίσεις μεταξύ Αργεντινής-Βραζιλίας (vids)

150
Πρόκειται για τις δυο κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες της Λατινικής Αμερικής. Το μεγάλο ντέρμπι της κόντρας που μονοπωλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά για την Βραζιλία και την Αργεντινή. Ένα παιγνίδι που ποτέ δεν διαρκεί 90 λεπτά.

Σαφώς επηρεασμένες είναι λοιπόν και μερικές… clasico διαφημίσεις των δυο χωρών που σχολιάζουν με χιούμορ – και πάντα υποδόρια ότι η κάθε μια είναι καλύτερη ομάδα. Απολαύστε τις 6 κορυφαίες διαφημίσεις που έχουν βασιστεί στην ποδοσφαιρική κόντρα των δύο χωρών της Λατινικής Αμερικής.

1. Ο…. πραγματικά καημένος Αργεντίνος οπαδός που καταλήγει μέσα στην κερκίδα των Βραζιλιάνων και δεν μπορεί να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του. Τελικά σώζεται από μια… Coca Cola.

2. Η φοβερή διαφήμιση με τον φιάλτη του Ντιεγκίτο που νομίζει ότι ανήκει στην ομάδα της Βραζιλίας, επειδή παραήπιε… Γκουαρανά.

3. Η Αργεντινή προσπαθεί με κάθε τρόπο να σκοράρει, ωστόσο στην Βραζιλία την έχουνδει αλλιώς και χρησιμοποιούν κινούμενο τέρμα. Τελικά, οι Σελεσάο σκοράρουν και κερδίζουν!

 

4. Το 2006 μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στο Μουντιάλ, η αργεντίνικη μπύρα Ίσενμπεκ δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της. Για όλο τον μήνα Ιούλιο, η τιμή της πέφτει στα 2 πέσος ώστε να γιορτάσει όλος ο κόσμος. Δεν μπορεί να μην είναι επικό το σλόγκαν:”Ίσενμπεκ, επίσημος αντι-σπόνσορας της Βραζιλίας”.

5. Ο θρυλικός Ερίκ Καντονά απαντάει στο… προαιώνιο ερώτημα “Βραζιλία ή Αργεντινή” στη διαφήμιση της Nike για τον Καρλίτος Τέβες από την εποχή που έπαιζε στη Βραζιλία. Εσείς ποιον Τέβες αγαπάτε; Αυτόν του πάθους της Αργεντινής ή μήπως τον Τέβες αλά… Jogo Bonito;

6. H Κίλμες, η πιο γνωστή ίσως μπύρα της Αργεντινής και σπόνσορας της Εθνικής, βλέπει μέσα από τα μάτια ενός Βραζιλιάνου σπορτκάστερ το περίφημο γκολ του Κανίγια στο Μουντιάλ του 1990. Το τέρμα με το οποίο απέκλεισε η Αλμπισελέστε τη Σελεσάο με 1-0.