Έινσλι Νέιλς: Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που άφησε την μητέρα του άστεγη

393

Τον Έινσλι Μέιτλαντ Νέιλς, είναι πιθανόν να μην τον γνωρίζετε λόγω ποδοσφαίρου, αλλά μάλλον για κάποιον άλλο πρωτοφανή λόγο! Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, εγκατέλειψε τη μητέρα του… άστεγη, ενώ εκείνος αμείβεται πλουσιοπάροχα.

Αν είναι ποτέ δυνατόν θα πει κανείς! Η λέξη ανεκδιήγητος είναι απλά λίγη για να χαρακτηρίσει τον νεαρό, ο οποίος αμοίβεται με περίπου 30.000 λίρες την εβδομάδα (!) και ζει το όνειρό του σε ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα αξίας 700.000 λιρών! Ταυτόχρονα, η μητέρα του Τζούλι, ίσα που επιβιώνει ξεπαγιάζοντας σε ένα κουτί 10 τετραγωνικών μέτρων!!!

«Είναι ένα μεταλλικό κουτί, χωρίς παράθυρα ή χαλιά. Δεν υπάρχει τουαλέτα ή οποιαδήποτε προδιαγραφή για να πλυθείς. Ο γιος μου θα μπορούσε να μου αγοράσει ένα διαμέρισμα, με τον μισθό μιας εβδομάδας ή ενός μήνα. Τα λεφτά όμως του πήραν το κεφάλι και εγώ βρίσκομαι σε αυτήν την θέση. Ο γιος μου παίζει για την Άρσεναλ και εγώ είμαι εδώ. Δεν είναι το σπίτι μου, ξέρω καλά πως μοιάζει ένα σπίτι όπου μπορείς να κάνεις ντους, να πλύνεις τα δόντια σου και να καθίσεις στο δωμάτιο σου».

Τα λόγια της μητέρας του Έισλι, συγκλονίζουν και ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει πως ένα παιδί έχει αφήσει την μητέρα του να ζει στην απόλυτη εξαθλίωση, ενώ εκείνος ζει πλουσιοπάροχα, απλά και μόνο διότι χάλασαν οι σχέσεις τους.

Η τραγική ειρωνεία της πρωτοφανούς ιστορίας, είναι πως η μητέρα του αναγκάστηκε λόγω συνθηκών να τον μεγαλώσει ολομόναχη. Δούλευε δύο δουλειές για να μην του λείψει τίποτα και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και αυτός είναι ο τρόπος που της το ανταποδίδει…

Παρόλα αυτά, ακόμη και τώρα μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν, τα 10 τετραγωνικά στα οποία ζει η μητέρα του Έσλει, στολίζονται από… δικές του φωτογραφίες (!), από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, ενώ εκεί θα βρούμε και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε ο ίδιος!!! Απίθανα πράγματα!