Όταν διεθνής καταζητούμενος τρομοκράτης έκλεψε την ταυτότητα του Μποτεάκ

Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Γάλλος άσος της Ομόνοιας Λευκωσίας, Ερίκ Μποτεάκ ζει έδω και αρκετά χρόνια μια αφάνταστη ταλαιπωρία κάθε φορά που ταξιδεύει αεροπορικώς. Ο λόγος; Ούτε που σας πάει το μυαλό! Ο ποδοσφαιριστής όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική «Le Bien Public», είχε πέσει θύμα κλοπής της ταυτότητας του το 2012, από έναν… καταζητούμενος τρομοκράτης, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα!

Ο Γάλλος παίκτης αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την ταυτότητα του το καλοκαίρι του αρκετά χρόνια μετά και δη το 2017, όταν συμφώνησε με την Brisbane Roar FC της Αυστραλίας! Ο Μποτεάκ είχε υπογράψει κανονικά συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, εντούτοις οι αρχές της χώρας έκαναν αρκετές βδομάδες για να εγκρίνουν τη βίζα του.Απ’ την άλλη, ο Μποτεάκ δεν είχε ιδεά…

Το πιο συγκλονιστικό που βίωσε μέχρι τώρα ήταν όταν ο ίδιος τελειώνοντας τη σεζόν στην Αυστραλία ταξίδεψε στη Νίκαια για καλοκαιρινές διακοπές. Όταν όμως ο Μποτεάκ έφτασε στο αεροδρόμιο της γαλλικής πόλης, οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον σταμάτησαν και τον… οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Έρικ σύμφωνα με οδηγίες, πρέπει να σε μεταφέρουμε στο αστυνομικό τμήμα. Δεν σας επιτρέπεται η πρόσβαση στη γαλλική επικράτεια. Την περίοδο που έπαιζες για τη Ντιζόν, κάποιος έκλεψε την ταυτότητά σου και έκτοτε προσποιείται ότι είσαι εσύ. Αυτό το άτομο που έκλεψε την ταυτότητά σου είναι ανεπιθύμητο σε όλο τον κόσμο. Το άτομο καταζητείται για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Όταν αναγκάστηκε να κοιμηθεί σε ένα παγκάκι

Φυσικά, έκτοτε αυτό συμβαίνει σε κάθε του αεροπορικό ταξίδι και λύση δεν υπάρχει, αφού ο τρομοκράτης είναι εξαφανισμένος και χρησιμοποιεί ανενόχλητος την ταυτότητα του Μποτεάκ. Μάλιστα, πρόσφατα όταν ο Γάλλος επέστρεφε στη Γαλλία από την Κύπρο μέσω μια στάσης στη Φρανκφούρτη, οι Αρχές της Γερμανίας του έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο, άνοιξαν τις βαλίτσες του και όταν έφτασε στη Γερμανία στις 17:00 μμ και επρόκειτο να ταξιδέψει στο Παρίσι στις 8:30 πμ την επόμενη μέρα, δεν τον άφησαν να βγει εκτός αεροδρομίου για να μείνει σε ξενοδοχείο! Έτσι ο Μποτεάκ αναγκάστηκε να κοιμηθεί σε ένα παγκάκι του αεροδρομίου με ένα φίλο του και έναν άλλο Γάλλο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται επίσης στην Κύπρο.