Χάρτερ-Έρικσον: Το απόλυτο σύμβολο αγάπης μέσα στο ποδόσφαιρο

164

Δυο Σκανδηναβές ποδοσφαιρίστριες, η Πέρνιλ Χάρτερ και η Μάγδα Έρικσον, σε ένα συμβάν που εκτυλίχτηκε κατά την περίοδο διεξαγωγής του Μουντιάλ Γυναικών του 2019 στη Γαλλία, άθελα τους με μια απλή, όμορφη πράξη, έγιναν το απόλυτο παγκόσμιο σύμβολο υπέρ της αγάπης και της ελευθερίας της έκφρασης των ανθρωπίνων δικαιώματων.

Συγκεκριμένα, οι δυο κοπέλες έπαιξαν μαζί στην Λίνκοπινγκς και ήταν γνωστό πως ήταν ζευγάρι. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, η Έρικσον είχε εξασφαλίσει με τη Σουηδία εκείνη τη μέρα πρόκριση στους «8» επί του Καναδά και η πρώτη της σκέψη ήταν να φιλήσει την αγαπημένη της. «Δεν ήξερα καν πως υπήρχε φωτογράφος εκείνη τη στιγμή, άρα ούτε πως υπήρχε η φωτογραφία. Τη στιγμή που κοίταξα, είχα3000 παραπάνω ακόλουθους στο Instagram!», είπε η Χάρτερ.

«Ήταν πολύ καλό που είδαμε πόσο μαζικές και θετικές ήταν οι αντιδράσεις και πόσο καλά σχόλια είχαμε από όλο τον πλανήτη. Προκάλεσε συζητήσεις, με πολύ λίγη αρνητικότητα και αυτό ήταν πολύ ωραίο. Μου έγραψαν τόσοι πολλοί πως μας είδαν και τους βοηθήσαμε», συνέχισε η Χάρτερ.

Βέβαια δεν είναι πάντα συμπαίκτριες, από Δανία η μια, Σουηδέζα η άλλη τους έλαχε να παίξουν και εναντίον η μια της άλλης. Πως το αντιμετώπισε η Χάρτερ; «Δεν μου αρέσει», είπε με χαμόγελο. «Είναι πολύ εκνευριστική ως αμυντικός η Μάγδα! Ειλικρινά στο γήπεδο δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξεχνάω πως είναι η κοπέλα μου και ισχύει το ίδιο και για εκείνη».