Α.Σ. Μετέωρα-«Βασίλης Καρακίτσιος»: Το «θαύμα» των Μετεώρων

84
Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει “βαλίτσες” για το «Βασίλης Καρακίτσιος» του Α.Σ. Μετέωρα.

Το στάδιο «Βασίλης Καρακίτσιος» βρίσκεται στην Καλαμπάκα, εξού και το ολοκληρωμένο όνομα του γηπέδου, το οποίο είναι «Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας – Βασίλης Καρακίτσιος». Η Καλαμπάκα βρίσκεται στον Νομό Τρικάλων και αποτελεί την πρωτεύουσα του Δήμου Μετεώρων.

Το συγκεκριμένο στάδιο είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Σ. Μετέωρα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1929 και έχει το προσωνύμιο κιτρινομπλέ. Είναι από τις πρώτες 300 ομάδες Πανελλαδικά και η πρώτη του Νομού Τρικάλων. Η ομάδα κατέκτησε 9 φορές την Α’ Κατηγορία Ε.Π.Σ. Τρικάλων, 1 φορά το Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. και 14 φορές το Κύπελλο Ε.Π.Σ. Τρικάλων. Συμμετείχε 12 φορές στην πρώην Δ’ Εθνική και 5 φορές στην Γ’ Εθνική. Το 2019-2020, όπως και το 2018-2019, αγωνίστηκε και κέρδισε την παραμονή της στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Γ’ Εθνική.

Το εντυπωσιακό του σταδίου «Βασίλης Καρακίτσιος» είναι η εντυπωσιακή θέα που διαφαίνεται από το γήπεδο. Το απόλυτο κράμα της φύσης με τον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ είναι σαφέστατη και η σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο, με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Από το στάδιο μπορεί κάποιος να διακρίνει τους πελώριους βράχους και τα μοναστήρια των Μετεώρων.