Μονόλεπτος σιγή για οπαδό που νόμιζαν νεκρό ενώ εκείνος… πανηγύριζε στο γήπεδο

126
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 1993, θα βρει κανείς την πιο περίεργη, κωμικοτραγική ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Congleton αντιμετώπιζε την Rossendale και λίγο πριν τη σέντρα έλαβε χώρα ένα περιστατικό που μάλλον θα στοιχειώνει την ομάδα επικοινωνίας των γηπεδούχων. Μια γκάφα ολκής!

Την ίδια μέρα λοιπόν, νωρίς πριν το παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως ο μεγαλύτερος σε ηλικία οπαδός της ομάδας, ο Fred Cope, είχε αποβιώσει σε ηλικία 85 ετών. Αυτόματα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε απ’ την Ομοσπονδία τη μονόλεπτη σιγή για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Και ενώ οι παίκτες πλησίασαν στο κέντρο του γηπέδου, έγινε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Στο γήπεδο μέσα βρισκόταν ο Fred Cope (!), ο οποίος και δεν είχε καταλάβει γιατί ο κόσμος τον έβλεπε απορημένος, ενώ κάποιοι γελούσαν αμήχανα και δεν πίστευαν στα μάτια τους…

Όταν λοιπόν διάβασε το πρόγραμμα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί… Η μονόλεπτος σιγή ήταν γι’ αυτόν και δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Ναι δεν ήμουν και πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες, όμως όχι και τόσο άσχημα» δήλωσε αργότερα. Για την ιστορία η Congleton επικράτησε με 6-1 της Rossendale και ο Fred πανηγύρισε με την ψυχή του όλα τα τέρματα. Όχι μόνο επέστρεψε απ’ τον «θάνατο» στο γήπεδο, αλλά είχε κερδίσει ένα μπουκάλι ουίσκι και 10 αγγικές λίρες στη λοταρία του ημιχρόνου (μαζί φυσικά με το δωρεάν εισιτήριο για την αναμέτρηση).