Ιερέας στην Ελλάδα χειροτονήθηκε… αθλητικός συντάκτης και προκάλεσε αντιδράσεις

37

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, ένας… ιερέας διαθέτει «δημοσιογραφική ταυτότητα» από εφημερίδα, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά του ως… αθλητικός συντάκτης! Μάλιστα, στην ταυτότητα αναφέρεται ότι «παρακαλούνται να του παρέχουν κάθε νόμιμη διευκόλυνση για την άσκηση του λειτουργήματός του».

Επαγγελματίες του κλάδου στην Ηλεία υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος ιερέας έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να καλύψει δημοσιογραφικά γεγονότα, αναρτώντας, μάλιστα, «ειδήσεις» στα social media και προτείνοντας σε δημοσιογράφους να συνεργαστούν.

«Σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος εξακολουθεί να δέχεται ισχυρά πλήγματα, με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί, τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πλήρως απορυθμιστεί και τους συναδέλφους να απασχολούνται με αμοιβές πείνας, κάποιοι αδιαφορούν πλήρως» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και καλεί τη διεύθυνση της εφημερίδας να ακυρώσει την «ταυτότητα» του ιερέα.