Όταν ο Ντι Νατάλε απέρριψε την Γιουβέντους για την Ουντινέζε

105

Αρκετοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν πολλές φορές μπροστά στο δίλλημα, εάν θα πρέπει να αποχωρηστούν την ομάδα της καρδιάς τους και να κάνουν ένα μεγάλο βήμα σε μια νεά ομάδα. Ένας εξ’ αυτών και ο Ιταλός επιθετικός, Αντόνιο Ντι Νατάλε.

Ο Ντι Νατάλε αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τα χρώματα της Έμπολι το 1996 παρέμεινε εκεί μέχρι το 2004 έχοντας μερικούς δανεισμούς σε μικρότερες ιταλικές ομάδες, μέχρι η Ουντινέζε να τον αποκτήσει.

Από το 2004 μέχρι και το 2016 παρέμεινε στις επάλξεις της ομάδας, έγινε η σημαία της και λατρεύτηκε από τον κόσμο, με τον ίδιο να βρίσκει το ποδοσφαιρικό του λιμάνι. Κάποτε, με τις εξαιρετικές παρουσίες του στα ιταλικά γήπεδα, η Γιουβέντους του έκανε πρόταση να φορέσει τα χρώματά της και να κάνει άλμα στην καριέρα του.

Όταν ατζέντης του, του τηλεφώνησε του είπε: “Τότο, όλα είναι κανονισμένα. Η Γιουβεντους προσέφερε ένα συμβόλαιο για τρία χρόνια και 1.6 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν!”

Ο Ντι Νατάλε, έκλεισε το τηλέφωνο και πήρε τη γυναίκα του, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν παρέα με το γιο του. “Ακουσέ με, σε λίγες ώρες μπορώ να είμαι ένας παικτης της Γιουβεντους. Περιμένουν την απάντησή μου, ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό;”

Η γυναίκα του είπε με αφοπλιστική ειλικρίνια: “Όλοι σ’ αγαπάνε εδώ, είσαι ο αρχηγός τους. Η σημαία της ομάδας. Τι θα κάνεις στο Τορίνο; Έχουμε ήδη πολλά λεφτά”. Έπειτα ο γιος του είπε: “Μπαμπά, θέλω να μείνω εδώ. Δεν θα πάω στο Τορίνο, δεν θα αφήσω τους φίλους μου”.

Η απόφαση είχε παρθεί. Ο Ντι Νατάλε τηλεφώνησε στον ατζέντη του, λέγοντας του: “Ευχαριστώ την ομάδα της Γιουβέντους, αλλά θα μείνω στο Ούντινε!” Την ίδια νύχτα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αποκάλυψε, ότι βγήκε με τη γυναίκα του και το γιο του, για οικογενειακό δείπνο, για να γιορτάσουν την παραμονή του στην Ουντινέζε.