Γκόσπιν Stadium: Ποδόσφαιρο κάτω απ’ τα κάστρα

143

Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει «βαλίτσες» για το Γκόσπιν της Κροατίας.

Η πόλη της Ιμότσκι στην Κροατία είναι λίγο περίεργη και διαμορφωμένη με δύο τρόπους. Το Ρεντ Λέικ μοιάζει με ένα μάτι αν το δεις από ψηλά και η τοπική ομάδα εκεί παίζει σε ένα από τα πιο απίστευτα στάδια στον κόσμο.


Διαβάστε επίσης: Νότιος Αφρική: Το στάδιο Μαμπάθο δεν είναι σαν τα άλλα… (pics)


Το στάδιο Γκόσπιν Ντόλακ έχει χωρητικότητα 4,000 ατόμων και αυτό σημαίνει ότι χωράει σχεδόν όλον τον τοπικό πληθυσμό που είναι 4,757. Βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού και από την μία βλέπεις το γήπεδο, ενώ από την άλλη είσαι σε υψόμετρο 500 μέτρων στα κάστρα και κάτω είναι μία λίμνη.

Χτισμένη στα ερείπια του φρουρίου Τοπάνα η έδρα της Ιμότσκι, απέχει ελάχιστα από τον ύψους 500 μέτρων γκρεμό που καταλήγει στη γαλάζια λίμνη. Ουαί κι αλίμονο αν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου από εκείνη την πλευρά…


Διαβάστε επίσης: Πούλα: Όταν ένα ιστορικό αμφιθέατρο μετατρέπεται σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (vid)