Πούλα: Όταν ένα ιστορικό αμφιθέατρο μετατρέπεται σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (vid)

192

Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει «βαλίτσες» για το… εν δυνάμει γήπεδο της Πούλα στην Κροατία.

Το Αμφιθέατρο της Πούλα στην Κροατία αποτελεί ένα πανέμορφο ιστορικό χτίσμα που χρονολογείται κάπου μεταξύ στο 27 π.Χ. και το 68 μ.Χ. Μάλιστα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρωμαϊκά αμφιθέατρα του κόσμου που διατηρείται ακόμα και αποτελεί σπουδαία τουριστική ατραξιόν.

Το 2018, η Μπάγερν Μονάχου και το Υπουργείου Τουρισμού της Ίστρια (έτσι ονομάζεται η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται η αρχαιορωμαϊκή πόλη της Πούλα), υπέγραψαν μια τουριστική επιχειρηματική συμφωνία για την προώθηση της περιοχής.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά 2019

Για πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία του το Αμφιθέατρο της Πούλα, φιλοξένησε στις 8 Ιουλίου 2019, ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, μερικούς φιλικούς αγώνες ανάμεσα στους θρύλους της Κροατίας (ομάδα Srebrić και ομάδα Kranjčar) και τους θρύλους της Μπάγερν Μονάχου (ομάδα 1990 και 2000). Το γηπεδάκι που δημιούργησαν οι άνθρωποι στην Πούλα είχε διαστάσεις 40Χ20 (μοιάζει περισσότερο με γήπεδο φούτσαλ) και τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων είχαν ως εξής:

Ημιτελικά:

Μπάγερν 1990 vs Μπάγερν 2000 (3-1)

Ομάδα Kranjčar vs Ομάδα Srebrić (0-2)

Για την Τρίτη θέση:

Μπάγερν 2000 vs Ομάδα Kranjčar (5-5)

Τελικός:

Μπάγερν 1990 vs Ομάδα Srebrić (3-2)

Αναμφίβολα, η πανοραμική εικόνα της κεντρικής φωτογραφίας είναι αν μη τι άλλο, άκρως εντυπωσιακή και ο κόσμος απόλαυσε θέαμα σε ένα ιδιαίτερο γήπεδο!