Γήπεδο Καντρίντα: Εκεί που δεν χάνει ποτέ η Εθνική Κροατίας

123

Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει «βαλίτσες» για το παλαιό γήπεδο της Εθνικής Κροατίας και μικρό στάδιο της Ριζέτα, Καντρίντα.

Λατρεύουμε Κροατία γιατί εκτός από πανέμορφη χώρα, έχει και απίστευτα μικρά γηπεδάκια σε φοβερές τοποθεσίες. Το “Καντρίντα” βρίσκεται μεταξύ των απότομων γκρεμών της Αδριατικής θάλασσας και ενός… λατομείου!


Διαβάστε επίσης: Γκόσπιν Stadium: Ποδόσφαιρο κάτω απ’ τα κάστρα


Εκεί παίζει η Ριζέτα από το 1946. Βέβαια, το παράδοξο είναι ότι εκεί έχει παίξει και 11 φορές και Εθνική ομάδα και μάλιστα στα αξιοσημειώτα, δεν έχει ηττηθεί ποτέ της στο στάδιο αυτό! Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 10.261 κόσμου, ενώ απ’ το 2018 έγινε και επέκταση ακόμη 2,000 θεατών.


Διαβάστε επίσης: Πούλα: Όταν ένα ιστορικό αμφιθέατρο μετατρέπεται σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (vid)

Image result for croatia stadiums