Γήπεδο Μίρνι: Πρόσεχε να μη χάσεις την μπάλα στην τρύπα! (pics)

240

Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει «βαλίτσες» για ένα απόκοσμο γήπεδο στην πόλη Μίρνι της Σιβηρίας.

Η πόλη Μίρνι της Ρωσίας βρίσκεται καταμεσής της αχανούς Σιβηρίας και του πουθενά. Η τρύπα που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία είναι πέρα για πέρα αληθινή, δεν είναι προϊόν photoshop και είναι ένα ορυχείο διαμαντιών που έχει βάθος μισό χιλιόμετρο και διάμετρο 1,2 km.

Η εξόρυξη διαμαντιών

Η εξόρυξη διαμαντιών άρχισε το 1955 και σήμερα το ορυχείο είναι μια τεράστια ανοιχτή τρύπα με βάθος 525 μέτρα και διάμετρο 1,25 χιλιόμετρα! Το ορυχείο λειτουργεί πλέον μόνο υπόγεια, αλλά η παραγωγή είναι αξιοσέβαστη, πράγμα που επιτρέπει σε μια πόλη 35.000 κατοίκων 10.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα να επιβιώνει σε ένα μέρος όπου πιθανότατα κανονικά δεν προβλέπεται να ζουν άνθρωποι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τρύπα ανοιγμένη από άνθρωπο στον πλανήτη

Αυτή η τρύπα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει ανοιχτεί ποτέ από τον άνθρωπο στον πλανήτη μας. Το άγριο και συνάμα παγωμένο τοπίο της Σιβηρίας επιτείνει την, έτσι κι αλλιώς, σκληρή δουλειά που απαιτείται για την εξόρυξη των διαμαντιών. Για τη διάσπαση του παγωμένου εδάφους χρησιμοποιήθηκαν κινητήρες jet και όταν αυτοί απέτυχαν, ισχυρά εκρηκτικά. Στα χρόνια της ακμής του, το ορυχείο έφτασε να παράγει 10 εκατομμύρια καράτια διαμαντιών ετησίως, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Με αποκλεισμένο εναέριο χώρο και το… γήπεδο!

Είναι τόσο μεγάλο το ορυχείο που ο εναέριος χώρος πάνω από αυτό έχει αποκλειστεί για τα ελικόπτερα, εξαιτίας των ανοδικών ρευμάτων αέρα που δημιουργούνται! Πιο πέρα από το ορυχείο διαμαντιών, υπάρχει ένα γήπεδο στο οποίο αν η μπάλα φύγει προς την… μαύρη τρύπα, τότε ξέχνα την!

Μίρνι, μια πόλη χτισμένη στο χείλος μιας αχανούς τρύπας στη Σιβηρία [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μίρνι, μια πόλη χτισμένη στο χείλος μιας αχανούς τρύπας στη Σιβηρία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μίρνι, μια πόλη χτισμένη στο χείλος μιας αχανούς τρύπας στη Σιβηρία [εικόνες] | iefimerida.gr 0