25/12: Στον αθλητισμό σαν σήμερα

151

Το Goleador θυμάται και σας ενημερώνει για τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που σημάδεψαν τον αθλητισμό σαν σήμερα, 25 Δεκεμβρίου.

25/12/1914

Μία ομάδα Γερμανών στρατιωτών κερδίζει με 3-2 τους αντιπάλους τους Άγγλους κατά τη διάρκεια της στιγμιαίας ανακωχής του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου που διεξάγεται κάπου ανάμεσα στην Ypres και την Lille. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και οι στρατιώτες έχοντας συμπληρώσει ένα εξάμηνο στα χαρακώματα, δίχως να τολμούν να ξεμυτήσουν, ξαφνικά επιβάλλουν ανακωχή τραγουδώντας από την προηγούμενη νύχτα χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί με τους αντιπάλους τους, ενώ η Ημέρα των Χριστουγέννων τους βρίσκει να παίζουν, να καπνίζουν και να ανταλλάσουν δώρα. Η πρωτοβουλία αυτή, γνωστή στην ιστορία ως “Christmas Truce”, καταγράφηκε κατά μήκος του Δυτικού Μετώπου στη Βόρεια Γαλλία, και διήρκησε μόνο λίγες ημέρες.


25/12/1936

Ο Ambrose Brown της Ρέξαμ αποβάλλεται στο 20″ του αγώνα με τη Χουλ Σίτι, σημειώνοντας μια από τις γρηγορότερες αποβολές.


25/12/1983

Πεθαίνει σε ηλικία 90 ετών ο σουρεαλιστής Ισπανός ζωγράφος και γλύπτης Juan Miro, που ένα χρόνο πριν φιλοτέχνησε την αφίσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1982, που έγινε στην Ισπανία.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουντιαλ 1982 αφισα